Craiova face spectacol dar câștigă numai un punct


Intră acum și în grupul de

Universitatea Craiova – Rapid            0 – 0
În plin scandal legat de clubul Rapid și de cine este proprietarul de drept, printre acuze de blat pentru foști jucători și actuali jucători ce au cunoscut probleme cu plata la timp, echipa mergea în Bănie pentru etapa a XV-a a Ligii I.
Înaintea acestui meci, Craiova era pe ultima poziție a podiumului, cu 25 puncte, iar Rapid pe opt, cu două puncte mai puțin.
În ultimele 4 etape, echipele aveau un bilanț similar, cu trei victorii și o remiză, dar Craiova venea după o înfrângere 1-4 în fața Pandurilor, în Cupa României.
Debutul meciului aduce o surpriză în teren – Lucian Răduță fiind titularizat în premieră în locul celui mai bine plătit rapidist – Julio Cesar.
Prima repriză este echilibrată, deși Craiova a fost echipa mai proaspătă cu multe faze frumoase, dar nefinalizate. Deja din minutul 9, craiovenii reușesc o serie de pase superbe prin care intră în careu, dar șutul trece pe lângă.
Deși a avut mai multe momente de fotbal, Craiova nu reușește să înscrie, ca și Rapid de altfel. Cea mai mare ocazie vine în ultimele minute de joc, când Cesinha șutează spectaculos, dar nimerește transversala porții lui Bornescu.
Scorul la pauză este 0-0, un rezultat previzibil, dacă se ține cont că agențiile de pariuri vedeau acest meci terminându-se la egalitate.
După reluarea meciului se pare că Peseiro nu a fost convins destul de tânărul Răduță, care este înlocuit în minutul 64 cu Julio Cesar. 10 minute mai târziu, Joao Paulo Andrade reușește să bage mingea în plasă după centrarea lui Lazăr. Rapid însă nu se poate bucura pentru că se fluieră ofsaid.
Sub uralele tribunei pline, craiovenii au înclinat permanent meciul spre terenul Rapidului, dar ocaziile numeroase și fazele de spectacol ce au ridicat tribunele în picioare nu au putut să aducă toate cele trei puncte.
Spre final, meciul se întunecă, ambele echipe fiind mulțumite, aparent, cu acest rezultat, și nimeni nu mai forțează. Rezultat final Craiova – Rapid, 0-0.
Antrenorul Jose Peseiro a declarat la conferința de presă, că rezultatul obținut de Rapid în partida de la Craiova, este just, dar nu e bun pentru echipa sa: “A fost un meci dificil, în care toți jucătorii mei s-au implicat total. Este un rezultat just, dar nu este bun pentru noi. Îmi felicit jucătorii pentru modul în care au luptat în această partidă. Cred că am trecut peste acel moment prost prin care echipa a trecut.”
Italianul Nicolo Napoli, a declarat că formația pe care o pregătește a evoluat bine în meciul cu Rapid însă jucătorilor săi le-a lipsit golul: “Sunt mulțumit de meciul pe care l-au făcut băieții, mai ales în prima repriză. Am dominat, ne-am creat ocazii, dar, din păcate, ne-a lipsit golul. Păcat că nu am câștigat încă două puncte dar, în final, e bun și un punct. Ne pare rău nu numai pentru că nu am câștigat, pentru jocul bun al băieților, dar și pentru publicul extraordinar.”

Farul Constanța – Pandurii Tg. Jiu     1 – 1
Constănțenii aveau mare nevoie de victorie, echipa lor reușind doar 12 puncte în primele 14 etape, iar situația din clasamentul Ligii I, este îngrijorătoare pentru elevii lui Ion Marin. De partea cealaltă, cu Sorin Cârțu la timonă, Pandurii dau semne de revitalizare, mai ales după victoria din Cupă, împotriva celor de la Craiova. Din acest punct de vedere, Farul era echipa mai proaspătă, având astfel un ușor avantaj în fața oaspeților.
Jocul din prima repriză a curs spre poarta lui Stanca, Farul fiind cu fundașii la mijlocul terenului și atacând în valuri. Elevii lui Cârțu s-au mulțumit să se apere, lansând însă contraatacuri periculoase prin Iordache și Alex Pițurcă.
Cea de-a doua repriză a fost mai animată, dar nimic spectaculos pentru cei aproape 300 de spectatori prezenți în tribune. Pandurii deschid scorul în minutul 54, prin Ghindeanu, care confirmă forma bună din ultimele etape. Acesta trage puternic din colțul careului mic și îl învinge pe Curcă. Echipa lui Ion Marin își continuă ofensiva, apasă pedala de accelerație, și reușește egalarea în minutul 69, când Chico a primit o centrare de pe partea dreaptă și înscrie cu capul, nemarcat din 3 metri. Cu toate că au încercat să aducă scorul în favoarea lor, “marinarii” au fost ținuți la respect de adversarii lor, care au părut mulțumiți cu acest punct obținut în deplasarea de la Constanța.
Antrenorul echipei Farul, Ion Marin, a declarat la finalul remizei cu Pandurii că golul marcat de cei din Târgu Jiu a venit după un marcaj “de gură-cască” al jucătorilor constănțeni. “După foarte mult timp am reușit să aliniem o echipă pe care eu am numit-o matură. Am avut o primă repriză bunicică, în care ei nu au reușit să-și creeze ocazii, dar nu am avut luciditatea și creativitatea de a înscrie. În a doua repriză am luat un gol dintr-un marcaj de gură cască, însă apoi am reușit să punem probleme din nou”, a spus tehnicianul.
Farul: Curcă, Rastovak, Băcilă, Cruceru (Fatai, 65), Castro, Mendy, Pătrașcu, Voiculeț, Maxim, Gosic (Pârvu, 65). Antrenor: Ion Marin.
Pandurii: Stanca, Ghindeanu (Nalați, 69), Popete, Ad. Rusu, Chibulcutean, Cardoso, Fl. Stîngă, Vancea (Simion, 75), Orac (Murgan, 57), Al. Pițurcă, Iordache. Antrenor: Sorin Cârțu.


Intră acum și în grupul de