Prefectura Suceava renunță la procedura ca înmatriculările auto să se facă doar cu programări on line și înființează un ghișeu pentru cei care nu au rezervare


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat, luni, că începând de miercuri, 27 iunie 2018, și până la 1 octombrie 2018, prin notă internă a Instituției Prefectului-Județul Suceava,  la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Inmatriculare a Vehiculelor, pentru înmatriculare definitivă, transcriere și autorizare provizorie va funcționa un ghișeu la care vor avea acces, fără rezervare online prealabilă,  persoanele fizice.

Noul ghișeu  va funcționa în timpul programului de lucru al serviciului: 8,30-16, în zilele de luni, marți și joi, între orele 8,30-18,30, în ziua de miercuri, și 8,30-14 – vineri.

„Măsura înființării acestuia a fost luată anticipând  afluxul sucevenilor  din afara țării, din  lunile iulie, august și septembrie, existând  posibilitatea ca foarte mulți dintre ei să nu aibă rezervare. Pe de altă parte, s-a avut în vedere faptul că, la această dată, primul loc disponibil în sistemul de rezervări online pentru înmatriculare definitivă este 24 septembrie 2018”, se arată în comunicat.

Începând de marți,  15 mai 2018, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise și Înmatriculare Vehicule din cadrul Prefecturii Suceava, pentru persoanele fizice, toate operațiunile online se fac pe platforma drpciv.ro, pusă la dispoziție de MAI, prin Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

În luna februarie, prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, spunea că sistemul mixt, de programări on line și de prezentare la ghișeu fără programare nu mai putea fi gestionat nici cu jandarmii, motiv pentru care s-a decis să fie doar programări online.

Ea a explicat că, în ceea ce privește înmatriculările, funcționa un sistem mixt de programare on-line, dar și de preluare a celor care stăteau la coadă și erau preluați în limita locurilor rămase libere.

 

„Era o situație care nu mai putea fi gestionată nici măcar cu jandarmii cu care încercam să păstrăm o zonă de ordine”, spunea atunci Adomnicăi.

Ea remarca și faptul că județele din Ardeal au înțeles că e mai civilizat cu programarea on-line și au introdus acest sistem, doar cu programări on-line, dar că la Suceava s-a menținut sistemul mixt de programare ceea ce a generat probleme.

Acum, prefectul reintroduce sistemul fără programări online motivând că sucevenii care lucrează în străinătate ar putea să dorească să înmatriculeze mașini.


Intră acum și în grupul de