Ministerul Educației respinge informațiile apărute în mediul online că subiectele probei de Limba română de la Bacalaureat ar fi fost cunoscute înainte de începerea probei: Extragerea subiectelor a avut loc la ora 5:30


Intră acum și în grupul de

 

Ministerul Educației Naționale a respins, luni, printr-un comunicat de presă, informațiile din mediul online potrivit cărora subiectele la proba la Limba română din cadrul examenului de Bacalaureat ar fi fost cunoscute înainte de începerea probei.

Astfel, MEN arată că extragerea subiectelor pentru proba scrisă de Limba și literatura română din cadrul primei sesiuni a examenului național de Bacalaureat 2018 a avut loc luni, 25 iunie, ora 5:30, în prezența comisiei naționale de examen.

„Nivelul și măsurile de securizare a datelor gestionate de Centrul Național de Evaluare și Examinare exclud posibilitatea ca subiectele să fie postate pe diverse site-uri. Subiectele si baremele sunt postate pe site-ul subiecte.edu.ro în ziua fiecărei probe scrise, după finalizarea acesteia (ora 15:00)”, explică MEN.

Totodată, se menționează că așa-zisele variante de subiecte publicate și ulterior șterse pe diverse site-uri sau grupuri nu au legătură cu subiectele propriu-zise, fiind, de fapt, o inventariere a tematicilor din programa de examen.(N.B.)


Intră acum și în grupul de