Doi candidați suceveni eliminați din Bacalaureat după ce le-a sunat telefonul mobil în timpul probei de Limba română. Alți doi candidați au susținut proba cu o oră în plus, iar o candidată a susținut proba în spital

Doi candidaţi au fost eliminaţi luni din examen după ce le-a sunat telefonul în timpul probei scrise la Limba română, alţi doi candidaţi au susţinut proba cu prelungirea cu o oră a timpului de redactare a tezei, iar o candidată a susţinut proba în spital, prezenţa la Bacalaureat în judeţul Suceava fiind de 92,36 la sută din totalul absolvenţilor de liceu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat, luni, că la proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul Examenului Naţional de Bacalaureat s-au prezentat 4750 de candidaţi, reprezentând 92,36 la sută, 391 au absentat, iar doi candidaţi de la Colegiul “Alexandru cel Bun” Gura Humorului şi de la Liceul Tehnologic “Tomşa Vodă” Solca au fost eliminaţi din examen întrucât le-a sunat telefonul în timpul acestei probe.

Anuţei a spus că doi candidaţi de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava au susţinut proba scrisă la Limba şi literatura română cu prelungirea cu o oră a timpului de redactare a tezei din cauza unor probleme de sănătate, iar o candidată de la Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi a susţinut această probă în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava în prezenţa unor profesori asistenţi fiind asigurată şi monitorizarea audio-video ca şi în cazul celorlalţi candidaţi.

La Proba Ea Limba și literatura română scris s-au înscris 5143 de absolvenţi, alţi 315 candidaţi au susținut proba în serii anterioare  și au solicitat recunoașterea acesteia.

La proba Eb la Limba şi literatura maternă , care se va desfăşura marţi, 26 iunie, s-au înscris pentru a susține proba 30 de candidaţi.

La Proba Ec – obligatorie a profilului, prevăzută pentru data de  27 iunie, sunt înscrişi 5458 de elevi, iar dintre aceştia vor susţine proba 5217 de candidaţi (3444 matematică şi 1773 la istorie), în timp ce 241 de absolvenţi de liceu au susținut proba în serii anterioare  și au solicitat recunoașterea probei.

La Proba Ed – Proba la alegere a profilului și specializării (fizică, biologie, chimie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie), ce urmează să aibă loc joi, 28 iunie, sunt înscrişi 5458 de candidaţi, din care 226 au susţinut proba în serii anterioare şi au solicitat recunoaşterea probei, iar 5232 de candidaţi vor susţine această probă,  din care 243 la fizică, 1808 la biologie, 155 la chimie, 349 la informatică, 1283 la geografie, 1201 la logică, argumentare și comunicare, 72 la psihologie, 15 la economie, 84 la sociologie şi 22 filosofie.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, pentru probele scrise ale Bacalaureatului, în judeţul Suceava au fost aprobate 16 centre de examen în urma rearondărilor (conform legii – pentru a funcționa un centru de examen trebuie să aibă minim 250 de candidați), iar cinci dintre aceste centre de examen vor funcționa cu subcomisii.

(L.B.)

loading...