O candelă nesupravegheată a provocat un incendiu violent în comuna Brodina

Un incendiu violent a izbucnit luni dimineață în comuna Brodina, pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților Brodina, Straja, Bilca și Vicovu de Sus intervenind cu șase autospeciale cu apă și spumă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, la sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la o construcție corp comun, P+M, dispusă în formă de „U”, fiecare latură având proprietar diferit, cu pericol de propagare la vecinătăți.

„Primului proprietar i-au ars mansarda și acoperișul pe o suprafață de aproximativ 150 mp. La al doilea proprietar, au ars acoperișul unui hol și învelitoarea din tablă pe 15 mp, iar la ultimul proprietar au ars mansarda și bunurile din aceasta, precum și 40 mp din acoperișul casei. La întregul corp comun s-au degradat pereții interiori și tavanele camerelor”, a spus Găleată.

Pompierii au dat drept cauză probabilă de izbucnire a incendiului flacăra provenită de la o candelă nesupravegheată (foc deschis în spații închise).

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat camerele de la parter, cu bunurile din interior, precum și anexele gospodărești și o locuință învecinată.

(M.T.)

loading...