Dan Petrescu excută pe Dinamo : Dinamo – Unirea Urziceni 0 – 1


Intră acum și în grupul de

O ceață densă acoperea arena din Șos. Ștefan cel Mare, la cea mai interesantă partidă a zilei de duminică, din etapa a XV-a a Ligii I, care le-a adus față în față pe ocupantele primelor două poziții din clasament.
Dinamo, liderul la zi, venea cu un ascendent moral după victoria clară de la Timișoara, dar și cu o mulțime de accidentați. De partea cealaltă, Unirea nu a mai cunoscut gustul înfrângerii din runda cu numărul 10, când Poli Iași s-a impus la Urziceni cu 1-0.
De remarcat că dinamoviștii nu înviseseră niciodată echipa ialomițeană, în precedentele întâlniri s-au înregistrat 3 remize și un eșec chiar pe teren propriu.

Meciul a început echilibrat, cu alb-roșii țesând pase la mijlocul terenului , dar în fața lor aveau adversari arțăgoși și periculoși pe contre, cravașați atent de pe margine, de Dan Petrescu.
Primele 15 minute s-au scurs fără vreo ocazie clară de gol, faza cea mai importantă venind după ce Dănciulescu a obținut o lovitură liberă în zona centrală, din preajma careului. Tot atacantul dinamovist rămâne cel mai periculos și reușește să înscrie dintr-un corner, dar centralul Marius Avram nu validează golul, penalizând un fault evident la portarul oaspeților, comis de Miranda.
Odată ce ceața se lăsa tot mai greu, construcția ambelor echipe a devenit tot mai dificilă, iar, consecința acestui fapt, ocaziile au lipsit aproape în totalitate până la pauză.
În debutul reprizei secunde, am avut parte de aceeași partitură, cu Dinamo neconcretizând nicio ocazie, dar cu o echipă oaspete din ce în ce mai incisivă. Acest lucru s-a materializat printr-un gol al ialomițenilor în minutul 56, când Bilașco profită de o ezitare a lui Tamaș și prinde un șut sec de la 20 metri, iar Lobonț se recunoaște învins.

După ce Unirea intră în avantaj, Mircea Rednic încearcă să redreseze atacul lui Dinamo, efectuând toate cele trei schimbări regulamentare, alcătuind o ofensivă ultra-ofensivă. “Câinii” asaltează poarta lui Arlauskis fără rezultat, defensiva celor din Urziceni închide orice culoar, și lansează contraatacuri tăioase spre poarta lui Loby, cu Pădurețu și Apostol în rolurile principale.
În urma acestui rezultat, Unirea își menține invincibilitatea în fața lui Dinamo și detronează liderul. Echipa lui Dan Petrescu trece pe primul loc, la un punct diferență în fața bucureștenilor.
Dinamo: Lobonț, Blay, Tamaș, Lucian Goian, Izvoranu, Torje (Ze Kalanga 65), Ropotan, Boștină (Andrei Cristea 60), Adrian Cristea, Dănciulescu, Miranda (M. Niculae 68). Antrenor: Mircea Rednic
Unirea: Arlauskis, Epaminonda, Galamaz, Bruno Fernandes, Bordeanu, Mara (Frunză 88), Ricardo Gomez, Pădurețu, Apostol, Bilașco, Onofraș (Tibi Bălan 80). Antrenor: Dan Petrescu
 
 


Intră acum și în grupul de