Handbal, juniori II : LPS Suceava joacă din amintiri


Intră acum și în grupul de

> După două turnee, handbaliștii lui Bogdan Macovei au abia 7 puncte > La Iași, sucevenii a trebuit să se descurce fără tunarul Mihai Sandu și fără Marian Cămilar, care și au rupt câte un deget > Câmpulungenii de la CSȘ Rarăul sunt ultimii în serie, dar lasă loc de respect

După al doilea turneu al campionatului, desfășurat în acest weekend, la Iași, handbaliștii juniori II ai LPS Suceava ocupă locul 4 în clasament. Foarte adevărat este că nici nu merită mai mult, cât timp, după 10 meciuri disputate în două turnee, au reușit să-și treacă în cont doar 7 puncte, din 3 victorii și un meci egal. Foștii campioni naționali de juniori III, anul trecut, au reușit 22-22 cu LPS Piatra Neamț, doar 26-33 cu LPS Vaslui, să fie surclasați 28 39 de LPS Botoșani și să termine, 24 25, cu LPS Iași, echipa gazdă a turneului. A fost singurul meci în care sucevenii au semănat cu handbaliștii din 2007, când își doreau să câștige și când ambiția înlocuia uneori greșelile tehnice din teren. Dar când joci la Iași, uneori trebuie să câștige Iașiul…
Duminică, în ultima zi a competiției, sucevenii au jucat cu rezervele, în compania CSȘ Rarăul Câmpulung Moldovenesc, “frații” de județ.

Pentru situația lor nu tocmai fericită din acest campionat, handbaliștii de la LPS Suceava ai lui Bogdan Macovei au scuza vârstei, lotul sucevean fiind cu un an mai “crud” decât restul echipelor ce compun seria A. Nu au însă scuza apatiei și a lipsei de voință pe care le au dovedit în multe dintre meciurile jucate acum o lună la Botoșani și, recent, la Iași. Par a nu avea obiectiv în acest an decât o minimă supraviețuire, timp în care parcă joacă din amintirea meciurilor de anul trecut.
În ultimele partide, sucevenii au fost nevoiți să se descurce și fără doi jucători de bază, Marian Cămilar și tunarul Mihai Sandu, amândoi cu câte un deget fracturat.

De remarcat prestația curajoasă în serie a echipei CSȘ Rarăul Câmpulung, o echipă nouă, disciplinată și cu voință, condusă de o pasionată profesoară de chimie care face aproape imposibilul ca echipa să existe. Câmpulungenii dispun de resurse financiare minime, joacă cu echipamente de la echipele de fotbal ale clubului de care aparțin, iar indemnizația de hrană din turnee pentru fiecare jucător este hilară. Deși au luat bătaie în toate cele 10 partide disputate, ei lasă în urmă o doză de respect. Sunt poate singurii juniori ai seriei care intră în teren de plăcere, de dragul sportului. O fac cu seriozitate, fără “talentele” specifice altor jucători și, de aceea, de la turneul de la Botoșani până la cel de la Iași, progresul lor este evident.
În capul seriei A a campionatului național de handbal juniori II se află LPS Botoșani, (19 p) și LPS Vaslui (17 p), două echipe ce-și conturează deja calificarea la turneul semifinal din aprilie.
LPS Suceava va fi gazda celui de al III lea turneu al campionatului, ce se va desfășura în perioada 12 – 14 decembrie.
 


Intră acum și în grupul de