Handbal, Cupa Challenge : Învinși dar cu șanse de calificare


Intră acum și în grupul de

Carisbo Bologna United  – CS Universitatea Suceava    30 – 26 (13 – 14)

CS Universitatea Suceava a pierdut duminică seară, scor 26-30, meciul contând pentru prima manșă a turului III al Cupei Challenge, disputat împotriva formației Carisbo Bologna United. La fel ca în meciul de campionat cu Steaua MFA București, elevii lui Petru Ghervan au făcut o primă repriză foarte bună și au intrat în avantaj la vestiare, conducând cu 14-13.
Din păcate, în actul secund, pe fondul cârtorva ratări ale handbaliștilor noștri și unor eliminări acordate extrem de ușor de arbitri, italienii și-au revenit iar în final au câștigat la o diferență de patru goluri. De remarcat că Leonard Bibirg a fost eliminat în repriza a doua iar în aceste condiții, sucevenii au ținut pasul cu echipa gazdă până în minutul 48, atunci când tabela din Sala “San Lazzaro” arăta egalitate, 22-22. Au urmat însă cinci goluri consecutive marcate de Bologna și “studenții” nu au mai putut remonta acest handicap. Vor avea însă ocazia să o facă în returul de duminică, 23 noiembrie, care se va disputa în sala LPS Suceava. Pentru a accede în optimile de finală ale competiției, CS Universitatea are nevoie de o victorie la cinci goluri diferență sau una la patru goluri dar cu condiția ca italienii să înscrie mai puțin de 26 de goluri. 

“Am întâlnit o echipă tare, cu jucători puternici. Diferența de patru goluri este una care poate fi recuperată în tur. La fel ca în meciul cu Steaua am făcut o primă repriză bună, în care Pralea a avut câteva intervenții importante și am condus cu 14-13 la pauză. Din păcate în actul secund nu am mai făcut același joc. Ratările ne-au costat. Vom studia înregistrarea jocului de la Bologna și vom vedea unde am greșit. Sper ca în retur să avem și publicul alături de noi pentru că italienii nu sunt obișnuiți să joace sub presiune”, a explicat Petru Ghervan, care a mai spus că la meci au asistat aproximativ 200 de spectatori, mai puțin de jumătate cât vor fi în returul de la Suceava.
Până la confruntarea cu Bologna, sucevenii mai au de disputat joi, de la ora 17, meciul restanță din Liga Națională, contra formației CSM Oradea, partida urmând să aibă loc tot în sala LPS.
 


Intră acum și în grupul de