Fotbal : Comisia de disciplină a AJF Suceava nu iartă nimic


Intră acum și în grupul de

Sancțiunile acordate de Comisia de Disciplină a Asociației Județeane de Fotbal și de Comisia de Disciplină a Arbitrilor după etapa a XI-a i-au „liniștit” oarecum pe cei recalcitranți. Dacă actele de violență au dispărut, au apărut în schimb substituirile de jucători și neprezentările.
Pentru că se pare că dorește să se retragă din campionatul Ligii a IV-a, formația Bucovina Bădeuți nu s-a prezentat la partida cu CS Gura Humorului, nici la întâlnirea de juniori, nici la cea a seniorilor. Ca urmare a acestui fapt, Comisia de Disciplină a AJF Suceava a omologat ambele partide dintre CS Gura Humorului și Bucovina Bădeuți cu scorul de 3-0 în favoarea gazdelor și a sancționat AS Bucovina Bădeuți cu o penalitate de 250 de lei.

Mai mult, chiar obligă AS Bucovina Bădeuți la rambursarea către CS Gura Humorului a sumei de 250 de lei, în calitate de cheltuieli de organizare.
Cel de-al doilea caz de neprezentare, unul involuntar de această dată, pentru că s-a datorat defectării mijlocului de transport, s-a petrecut la meciul de juniori C dintre Zimbrul Siret și CS Gura Humorului. Oaspeții nu au putut ajunge în timp util la partida de la Siret pentru că autovehiculul cu care circulau s-a defectat. Comisia de Disciplină a AJF Suceava a omologat partida cu scorul de 3-0 în favoarea formației gazdă și obligă CS Gura Humorului la plata cheltuielilor de organizare în valoare de 150 de lei către AS Zimbrul Siret.

Cele mai „interesante” situații din etapa a XII-a a ligilor a IV-a și a V-a sunt  cele de substituire, practică veche și absolut lipsită de fair-play.  Primul caz de acest gen s-a petrecut la meciul Avântul Grămești – Fagga Pârteștii de Jos din seria I a Ligii a V-a, unde delegatul echipei gazdă a contestat dreptul de joc al jucătorului Cosmin Virgiliu Ianz.
Pentru că s-a constatat că delegatul formației din Grămești a avut dreptate, AJF Suceava a omologat meciul Avântul Grămești – Fagga Pârteștii de Jos, încheiat 2-2, cu scorul de 3-0 pentru gazde și a sancționat AS Fagga Pârteștii de Jos cu o penalitate sportivă de 200 lei.
Al doilea caz de substituire s-a petrecut la partida Steaua Dumbrăveni – Bradul Vama, scor final 1-1. Delegatul echipei gazdă a contestat dreptul de joc al jucătorului Nicolae Manole pe motiv de substituire, aspect care s-a dovedit a fi real. Comisia de Disciplină a AJF Suceava a omologat meciul Steaua Dumbrăveni – Bradul Vama cu scorul de 3-0 pentru gruparea gazdă și a sancționat cu o penalitate sportivă de 300 de lei echipa din Vama.

Comisia de Disciplină a AJF Suceava a suspendat delegatul formației Florconstruct Pătrăuți, Vasile Uhrec, până la finalul turului de campionat în Liga a IV-a și l-a sancționat cu o penalitate sportivă de 150 de lei pentru comportamentul său deplasat de la meciul Bradul Putna – Florconstruct Pătrăuți.
Pe doar o singură etapă au fost suspendați jucătorii Ioan Nichita și Mircea Tiniuc, ei fiind eliminați pentru fault în calitate de ultim apărător și cumul de cartonașe galbene; vor trebui să plătească și o penalitate de 20 de lei.

Comisia de Disciplină a Arbitrilor a sancționat după etapa a XII-a a Ligilor a IV-a și a V-a doar doi cavaleri ai fluierului. Alexandru Ursache a fost suspendat patru etape pentru că a acordat un penalti care nu se impunea la meciul Unirea Horodnic – Progresul Frătăuții Vechi. Arbitrul asistent Adrian Grămadă a primit doar avertisment, pentru nesiguranță în decizii, situație care a atras nota 6,5 din partea observatorului aceleiași partide.

Etapa a XV-a din 30 noiembrie a fost devansată pentru data de 29 noiembrie

AJF Suceava a hotărât devansarea etapei a XV-a a ligilor a IV-a și a V-a atât în campionatul juniorilor, cât și în cel al seniorilor. Meciurile din cadrul acestei runde nu se vor mai disputa duminică 30 noiembrie, ci în 29 noiembrie de la aceleași ore ca în mod normal, forul fotbalistic sucevean dorind să nu perturbe în niciun fel procesul alegerilor parlamentare.
 


Intră acum și în grupul de