Alegeri parlamentare 2008 : Onofrei: „Ei cu ei să meargă eventual la DNA, iar noi să rămânem cu populația, la guvernare”


Intră acum și în grupul de

Prim-vicepreședintele PD-L Suceava, Orest Onofrei, a apreciat luni ca fiind nefiresc faptul că partidele implicate în campania electorală se comportă ca fiind în opoziție, acoperind perioadele de timp în care au fost la guvernare.

În acest sens, Onofrei a arătat că PNL, „prin fapte și nu prin tradiție” nu seamănă cu ceea ce reprezentau liberalii în perioada interbelică și că a ajuns să se asocieze cu PSD. El este de părere că asocierea dintre PNL și PSD este „de tip penal”, în vederea „săvârșirii de infracțiuni”, apreciind că PSD a obligat PNL să facă anumite acțiuni și că s-au asociat foști baroni locali ai PSD cu baroni bugetari ai PNL. „Este o asociere de tip penal în vederea săvârșirii de infracțiuni. De aia Guvernul PNL are cei mai mulți miniștri penali. PSD a obligat Guvernul să facă anumite acțiuni, și a reușit să fure cu mâna Guvernului Tăriceanu. E o alianță între foști baroni locali PSD cu baroni bugetari PNL”, a afirmat Onofrei.

Totodată, prim-vicepreședintele PD-L Suceava a mai exemplificat și cu alianța dintre PSD și PC, care se prezintă la alegerile din 2008 ca o formulă nouă, dar că de fapt, față de anul 2004, când au candidat împreună ca PSD + PUR, acum, Alianța PSD+PC nu a schimbat „nici măcar ratingul de risc”, care este în continuare „plus”. Onofrei a subliniat că în aceste condiții trebuie ca „ei cu ei să meargă eventual la DNA, iar noi să rămânem cu populația, la guvernare”.


Intră acum și în grupul de