Avertizare de vreme severă imediată în zona Gura-Humorului-Câmpulung Moldovenesc. Avertizarea generală cod galben prelungită pentru tot județul Suceava până vineri seara


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, o avertizare nowcasting de ploi abundente în zona de munte a județului Suceava.

Avertizarea este valabilă până la ora 15:20.

Meteorologii au menționat că sunt vizate localitățile Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Broșteni, Cornu Luncii, Mălini, Frasin, Stulpicani, Baia, Vama, Păltinoasa, Slatina, Râșca, Boroaia, Fundu Moldovei, Cacica, Ostra, Bogdănești, Frumosu, Mănăstirea Humorului, Pojorâta, Valea Moldovei, Pârteștii de Jos, Drăgoiești, Crucea, Berchisesti, Fântâna Mare, Sadova, Capu Câmpului.

ANM arată că se vor semnala averse care vor cumula 25…30 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, frecvente descărcări electrice.

Meteorologii au actualizat și atenționarea generală cod galben pentru județul Suceava până vineri seara la ora 21:00.

Astfel, în intervalul menționat în cea mai mare parte a Moldovei, local în estul și sud-estul Transilvaniei, Maramureș și în nordul Munteniei și al Olteniei vor fi perioade în care va ploua însemnat cantitativ.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 20…30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp, arată ANM.

Meteorologii notează că va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă (30 iunie), temporar însemnat cantitativ. (N.B.)


Intră acum și în grupul de