Incendiu la marginea pădurii din Dorna Arini


Intră acum și în grupul de

Pădurea de pe raza comunei Dorna Arini a fost la un pas de a lua foc. Duminică la prânz, pe parcelele forestiere situate în locul numit Vîrfu Hașca de pe raza comunei Dorna Arini, proprietatea lui V. MIHAI și V. SIMINEL din localitate, a izbucnit un incendiu care a cuprins resturi provenite din exploatări de arbori. După anunțarea incendiului, la ora 12:16, Grupa operativă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” la județului Suceava împreună cu Detașamentele de Pompieri Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Garda de intervenție Gura Humorului împreună cu Ocoalele silvice Vatra Dornei și Candreni au intervenit cu 6 autospeciale, 6 motopompe și 2 utilaje pentru localizarea și stingerea focului, în zona pârâului Osoi.

Când pompierii au ajuns la fața locului ardeau resturi forestiere rămase în urma exploatării, pe o suprafață de circa 1.200 mp, existând pericolul de propagare spre pădure.
Focul a fost stins la ora 18.15, în limitele găsite, pagubele fiind neînsemnate.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza unui foc deschis în spații deschise, lăsat nesupravegheat.
Pompierii au salvat pădurea învecinată, în valoare de cca. 300.000 lei.

 


Intră acum și în grupul de