Formula 1 : Ecclestone vrea ca medaliile să decidă de acum titlul mondial


Intră acum și în grupul de

Câștigătorii curselor de Formula 1 ar trebui să primească medalii de aur începând de sezonul viitor, iar titlul mondial ar urma să fie câștigat de cel cu cele mai multe medalii, a declarat Bernie Ecclestone. “Toată lumea a primit bine această idee și o susțin”, a declarat britanicul în vârstă de 78 de ani, când a fost întrebat de Reuters dacă echipele susțin sugestia sa. “Sunt sută la sută sigur că este cea mai bună soluție: îi va determina pe piloți să depășească”.
Ideea va fi prezentată Consiliului FIA la următoarea ședință, programată pe 12 decembrie la Monaco. Asociația echipelor din Formula 1, care reprezintă toate cele 10 echipei, este de asemenea de așteptat să discute planul la următoarea întrunire.
 

Ecclestone dorește să renunțe astfel la actualul sistem cu puncte pentru a face cursele mai palpitante și pentru a asigura faptul că piloții vor da totul pentru victorii, decât să conducă strategic pentru a acumula punctele suficiente asigurării titlului.
Pilotul de 23 de ani al celor de la McLaren, Lewis Hamilton, a devenit cel mai tânăr campion mondial, cucerind titlul la un singur punct, după ce a terminat pe locul cinci cursa de final de sezon din Brazilia, de luna trecută. Totuși, Felipe Massa de la Ferrari, care a câștigat respectiva cursă, ar fi devenit campion în condițiile sistemului cu medalii, el având șase victorii, față de cinci ale britanicului.
Sub sistemul olimpic al lui Ecclestone, primii trei piloți care termină fiecare Mare Premiu ar primi medalii de aur, argint și bronz, în loc de 10, opt și, respectiv, șase puncte. Cei care termină pe locul patru sau mai jos nu vor primi puncte în clasamentul piloților, dar clasarea lor în cursă va fi luată în calcul pentru un clasament general. Punctele ar urma să fie în continuare acordate în clasamentul constructorilor.
 
 
 
 


Intră acum și în grupul de