Primele investigaţii imagistice la noul aparat de Rezonanţă Magnetică Nucleară de 1,5 Tesla, aflat în dotarea SJU Suceava, încep de luni


Intră acum și în grupul de

Managerul SJU Suceava, economist Vasile Rîmbu, a declarat că primele investigaţii imagistice la noul aparat RMN de 1,5 Tesla, repartizat de către Ministerul Sănătăţii, vor începe de luni, 2 iulie, pentru pacienţii spitalului.

El a spus că spaţiul destinat amplasării RMN-ului a fost amenajat, aparatul a fost instalat în cuşca Faraday, iar personalul medical care îl va deservi a fost instruit deja de reprezentanţii firmei de profil.

Rîmbu a mai spus că noul aparat RMN de 1,5 Tesla completează echipamentele moderne existente deja în Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală.

“Vizăm să asigurăm investigaţii imagistice gratuite la noul aparat RMN pentru pacienţii spitalului”, a subliniat Rîmbu adăugând că spitalul nu va renunţa însă la aparatul RMN la care au fost efectuate până acum investigaţiile medicale, în baza parteneriatului public-privat  încheiat cu o firmă de profil.

El a precizat că explorările la RMN se efectuează gratuit pentru pacienţii spitalului, dar că pot fi realizate contracost şi la cererea pacienţilor.

Propunerile de tarife pentru investigaţiile de rezonanţă magnetică au fost înaintate Consiliului Judeţean Suceava în vederea aprobării, iar acestea sunt cuprinse între 450 de lei şi 1500 de lei, în funcţie de complexitatea explorării şi a regiunilor scanate, spre exemplu în cazul investigaţiei pentru trei regiuni ale coloanei vertebrale cu substanţă de contrast tariful propus este de 1500 de lei, în timp ce pentru explorarea imagistică a abdomenului superior şi inferior nativ costul propus este de 800 de lei.

Șeful Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală, medicul Adrian Tătăranu, a declarat că investigaţiile la RMN vor fi efectuate de  patru medici radiologi cu competenţe în acest domeniu, iar explorările imagistice se vor face în intervalul orar 8,00-18,00.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de