Rîmbu: Parcarea cu plată de la Spitalul Județean Suceava va fi prevăzută cu afişaj electronic care informează numărul locurilor disponibile, dar şi cu bariere, parcometre și cu sistem de monitorizare video. Pentru cei care staționează mai mult de o oră tariful va fi de un leu pe oră cu 5 lei pentru prima oră de parcare


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat, vineri, că se intenţionează implementarea unui sistem automat pentru administrarea parcărilor din incinta unităţii spitaliceşti, ce are ca principal scop fluidizarea circulaţiei în perimetrul spitalului.

Rîmbu a spus că urmează să fie achiziţionat şi pus în funcţiune un sistem de control-acces auto cu bariere de intrare-ieşire, care va gestiona accesul pacienţilor, vizitatorilor şi personalului spitalului, pe baza unui tichet cu coduri de bare, respectiv a unei cartele.

El a precizat că parcarea cu plată va fi prevăzută cu afişaj electronic pentru a se şti în orice moment numărul locurilor disponibile, dar şi cu bariere, parcometre și cu sistem de monitorizare video.

„Intenția noastră nu este neapărat de a face venituri din taxa de parcare, ci să eliminăm anumite practici”, a subliniat managerul SJU Suceava.

Rîmbu a explicat că prin implementarea noului sistem de control-acces va fi evitată aglomerarea căilor de acces şi a parcărilor adăugând că, în prezent, sunt înregistrate situaţii în care pacienţii îşi parchează maşina în curtea spitalului pe toată durata internării sau situaţii în care locurile de parcare sunt ocupate de maşini ce aparţin unor persoane ce lucrează la alte instituţii învecinate sau de maşini ale unor persoane care îşi fac cumpărăturile la piaţă.

El a mai spus că vor fi evitate şi altercațiile dintre diverşi oameni nemulțumiți că nu pot parca în curte şi personalul care asigură paza.

Managerul SJU Suceava a adăugat că pentru pacienţii, aparţinătorii sau vizitatorii care vor veni cu autoturismul şi vor sta mai puţin de o oră în incinta spitalului va exista o parcare fără plată, cu o capacitate de 20-30 de locuri, ce urmează să fie amenajată în zona atelierului de reparaţii.

Rîmbu a arătat că în această zonă vor putea parca şi taxiurile care transportă către spital pacienţi, vizitatori sau angajaţi ai unităţii.

El a menţionat că propunerile de tarife pentru parcarea cu plată au fost înaintate spre aprobare Consiliului Judeţean Suceava, iar conform acestora, pentru prima oră de staţionare se va plăti 5 lei, apoi câte 1 leu/oră pentru intervalul care depăşeşte prima oră.

Managerul SJU Suceava a mai precizat că angajaţii unităţii spitaliceşti care vor dori să vină cu maşina la serviciu pot intra în curtea spitalului pe baza unei cartele de acces, tariful propus pentru un abonament lunar de parcare fiind de 100 de lei.

Rîmbu a afirmat că aceste cartele de acces nu sunt transmisibile, întrucât sunt valabile doar pentru autoturismul al cărui proprietar a achitat abonamentul.

El a mai declarat că veniturile obţinute de spital din contravaloarea taxei de parcare vor fi utilizate pentru atât pentru întreţinerea căilor de acces, cât şi a parcărilor, adăugând că instituirea taxei de parcare va avea loc, cel mai probabil, în cursul lunii septembrie.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de