Acasă Actualitate Șeful IȘJ nu sistează proiectele de investiție fără a avea o patalama...

Șeful IȘJ nu sistează proiectele de investiție fără a avea o patalama la mână


Intră acum și în grupul de

Chiar dacă MECT a anunțat că nu va putea asigura decât o finanțare de maxim 70% din suma alocată anul acesta, prin două Hotărâri de Guvern, această cifră nefiind nici ea sigură, șeful IȘJ Suceava, Petru Carcalete, a declarat marți că nu va sista niciunul din proiectele de investiții noi sau începute la școli.

„Din păcate, n-am primit nicio adresă scrisă în acest sens, totul e verbal, iar eu am hotărât în calitate de ordonator secundar de credite să continui atâta timp cât aceste investiții sunt cuprinse în Hotărâre de Guvern. Le voi sista când va apare o Hotărâre de Guvern care să le anuleze. Eu vor respecta legea, acești bani au fost alocați prin Hotărâre de Guvern.  Dacă s-a constatat că nu sunt bune, n-are decât Guvernul să rectifice ce nu este bun”, a declarat inspectorul școlar general Petru Carcalete. Acesta a afirmat că a constatat că tot nu sunt bani pentru investiții, deși nu se vor mai mări cu 50% salariile profesorilor. “Prin urmare, nu salariile profesorilor reprezintă motivul pentru care investițiile nu se pot derula”, a menționat Petru Carcalete.



Reamintim că, în 2008, Guvernul a alocat bani pentru două categorii de investiții,  prima cuprinzând obiective la care sunt realizate licitațiile, urmând execuția, suma alocată fiind de 2,8 milioane lei. În această categorie intră 11 investiții, care constau în reabilitarea clădirii și o extindere la Școala de Artă și Meserii din Mălini, restul fiind construcții noi pentru școlile de la Frasin, Vama, Horodniceni, Rotopănești, Suha-Mălini, Ciumulești-Vadu Moldovei, Colegiul “Eudoxiu Hurmuzahi” Rădăuți, Școala nr. 2 Fălticeni, Clubul Sportiv Siret, Clubul Sportiv Câmpulung.

În a doua categorie intră obiective de investiții nelicitate încă: 6 construcții noi și 10 reabilitări, pentru care s-au alocat în total 4,1 milioane lei. Astfel, vor fi construite școli la Mitocu Dragomirnei, Școala Nr. 1 Iaslovăț, SAM Pătrăuți, Mironu, sala de sport de la Școala Capu Codrului, Grădinița Corocăiești,  și reabilitate școlile  din Boroaia, Școala “petru Mușat” Siret, Sucevița, Ilișești, Bursuceni, Corocăiești, Verești, Bivolări-Vicovu de Sus, Nr. 1 Dărmănești, Grupul Școlar Siret.

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version