Medalie jubiliară „600 de ani de atestare a orașului Cernăuți”


Intră acum și în grupul de

La Muzeul de Istorie Suceava vineri și sâmbătă va avea loc simpozionul Artă și civilizație medievală, ediția a XV-a, Bucovina File de Istorie – Secțiunea Arheologie , ediția a X-a. Potrivit Complexului Muzeal Bucovina, deschiderea oficială va avea loc vineri, 21 noiembrie 2008, ora 10 , la Muzeul de Istorie Suceava. Aici vor susține lucrări 50 de specialiști din țară, Republica Moldova și Ucraina.

Cu această ocazie se va lansa și medalia jubiliară „600 de ani de atestare a orașului Cernăuți”. La Muzeul de Istorie Suceava sunt așteptați toți iubitorii de istorie dornici să ia cunoștință cu cele mai noi cercetări din domeniul arheologiei și istoriei medievale.

Tot vineri, la Muzeul de Științele Naturii – componentă a Complexului Muzeal Bucovina se deschide expoziția „Lumea florilor”, ce poate fi vizitată până pe data de 7 decembrie. Această expoziție are ca scop prezentarea unor specii de plante ocrotite și monumente ale naturii – material foto și herborizat- care vin să completeze ansamblul expozițional de bază al Muzeului de Științele Naturii.
Deschiderea expoziției va fi urmată de o sesiune de comunicări „Lumea florilor- între știință și pasiune”.

 


Intră acum și în grupul de