Flutur: Inundațiile au afectat 13 drumuri județene, patru poduri și 27 de podețe la Slatina, Mălini, Broșteni, Moldovița, Mănăstirea Humorului sau Bogdănești, dar și TransRarău. Pagubele la prima evaluare se ridică la 6,8 milioane de lei


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, după ședința de lucru cu conducerea Direcției Județene de Drumuri și Poduri că în urma ploilor abundente ce au provocat inundații în perioada 29-30 iunie, au fost afectate 13 drumuri județene, cu 64,7 kilometri afectați.

Totodată, au fost afectate 27 de podețe și patru poduri la Moldovița, Slatina și Mălini.

Potrivit estimărilor, pagubele se ridică la 6,8 milioane de lei.

Cele mai mari pagube se înregistrează la Slatina, Doroteia, Broșteni-Dârmoxa, dar probleme sunt și pe alte drumuri cum ar fi Câmpulung Moldovenesc-Stulpicani, Mănăstirea Humorului-Poiana Micului, Rarău-Chiril (TransRarău), Vama-Moldovița-Argel,  Praxia, Bogdănești-Râșca.

„Noi facem cunoscut oficial Comandamentului pentru Situații de Urgență această situație și vom solicita Guvernului un proiect de hotărâre prin care să se aloce fonduri pentru rezolvarea acestor probleme”, a spus Flutur.

El a menționat că este o primă evaluare și că urmează să fie făcute verificări și după retragerea apelor, în special sistemele de susținere a podurilor de pe drumurile județene. (T.B.)


Intră acum și în grupul de