Ion Lungu și primarul din Soroca au depus, împreună, din partea orașelor-cetăți înfrățite, o coroană de flori la mormântul lui Ștefan cel Mare


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, care a participat, luni, la Putna, la slujba religioasă și la ceremoniile ulterioare dedicate sărbătorii Sf. Voievod Ștefan cel Mare a depus, împreună cu primarul din Soroca, o coroană de flori la mormântul domnitorului aflat în biserica mănăstirii Putna.

Lungu a spus că la acest eveniment de sărbătorire a lui Ștefan cel Mare și Sfânt au participat mulți pelerini  veniți din țară, dar și din Republica Moldova și Ucraina, din zona Cernăuți.

Împreună cu primarul Victor Său de la Soroca Ion Lungu a depus o coroana de flori din partea orașelor cetăți înfrățire la mormântul lui Ștefan cel Mare.

„Avem obligația  sa păstrăm vie memoria celui mai mare român din toate timpurile Ștefan cel Mare și Sfânt!”, a spus Lungu.

Dimineața, sute de pelerini au venit pe jos de la intrarea în comuna Putna până la mănăstire, între pelerini fiind și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Mii de persoane au fost prezente luni la Putna și au asistat la Sf. Liturghie oficiată de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan, împreună cu mai mulți ierarhi și preoți, după care s-a desfășurat un ceremonial militar, prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, primind onorul în curtea mănăstirii.

 


Intră acum și în grupul de