Primăria Suceava va avea un parc de 59 de autobuze electrice cumpărate prin trei proiecte. Ion Lungu: Sper să avem un transport civilizat și să putem îndemna sucevenii să recurgă la transportul public


Intră acum și în grupul de

Primăria Suceava va avea un parc de 59 de autobuze electrice care vor fi achiziționate prin trei proiecte.

Primele cinci autobuze electrice cu capacitate redusă vor fi achiziționate în urma licitației care se va derula joi.

Alte 14 autobuze electrice vor fi livrate municipiului Suceava de Ministerul Dezvoltării Regionale, iar 40 de autobuze electrice vor fi cumpărate printr-un proiect cu finanțare europeană inițiat de municipalitatea suceveană.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, în conferința săptămânală de presă, că Ministerul Dezvoltării Regionale, pe o accesare suplimentară de fonduri va achiziționa, centralizat, autobuze electrice.

„Am solicitat și noi, pe lângă cele 40 de autobuze pe care le vom achiziționa prin proiectul european, încă 14 autobuze electrice”, a spus Lungu.

El a declarat că dorește ca municipiul Suceava să dețină un parc suficient de autobuze electrice.

„Eu sper să avem un parc suficient, să avem un transport civilizat și să putem îndemna sucevenii să recurgă la transportul public”, a spus primarul.

El a menționat că a trimis deja o solicitare pentru includerea municipiului Suceava cu un număr de 14 autobuze electrice în cadrul acestui program între JASPERS și Ministerul Dezvoltării Regionale.

”Tragem și noi speranță că vom primi și aceste 14 noi autobuze electrice”, a spus Lungu.

El a subliniat că, în prezent, parcul auto este depășit moral și fizic și că se fac efoturi pentru ca acesta să fie funcțional.

Municipiul Suceava va achziționa 30 de autobuze electrice mari și 10 minibusuri electrice printr-un proiect cu finanțare europeană, alte 5 minibusuri vor fi cumpărate cu fonduri elvețiene, iar 14 autobuze electrice vor ajunge la Suceava de la Ministerul Dezvoltării Regionale.

Pentru gestionarea acestui parc de autobuze electrice se va înființa Divizia de transport electric a TPL.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de