O absolventă a Colegiului Naţional “Petru Rareş” Suceava, Andra Tofan, este singura candidată din judeţ care a obţinut media 10 la Bacalaureat


Intră acum și în grupul de

O absolventă a Colegiului Naţional “Petru Rareş” Suceava, Andra Tofan, şefă de promoţie, este singura candidată din judeţul Suceava care a obţinut media 10 la Bacalaureat, iar rata de promovare a candidaţilor suceveni la acest examen este 70,24 la sută.

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat, miercuri, rezultatele obţinute de candidaţii la Examenul Naţional de Bacalaureat, înainte de soluţionarea contestaţiilor.

Astfel, potrivit situaţiei centralizate prezentate de MEN, în judeţul Suceava rata de promovabilitate la Bacalaureat înainte de soluţionarea contestaţiilor este de 70,24 la sută, peste rata medie naţională, care este de 67,7%, dar mai mică decât cele înregistrate în judeţele Botoşani(70,57%) şi Iaşi(80,27%) mai mare decât cele din judeţele Neamţ(67,66%) şi Vaslui(67,42%).

sursa: facebook/andra tofan
Andra Tofan. sursa: facebook

În judeţul Suceava s-a înregistrat o singură medie de 10, care a fost obţinută de o absolventă a Colegiului Naţional “Petru Rareş” Suceava, Andra Tofan, de la specializarea matematică-informatică, următoarea medie, 9,95, a fost obţinută de o absolventă a Colegiului Naţional “ Ştefan cel Mare” Suceava, Diana Ioana Cîrlan, de la specializarea matematică-informatică, iar media 9,93 a fost obţinută de o absolventă a Colegiului Naţional “Mihai Eminescu”, Raluca Georgiana Atitienei, de la specializarea ştiinţe sociale.

Media 9,91 a fost obţinută de două absolvente de la Liceul Teoretic “Ion Luca” Vatra Dornei, respectiv Mariana Arseniuc, specializarea filologie, şi de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava, Mihaela Croitor, de la specializarea matematică-informatică.

Următorii clasaţi în ordinea mediilor sunt doi  candidaţi de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” cu media 9,88, un candidat de la acelaşi colegiu a obţinut 9,86,  iar alţi trei absolvenţi, doi de la Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi şi unul de la Liceul Tehnologic “Iorgu Vârnav Liteanu” Liteni, au media 9,85.

Conform calendarului Examenului Naţional de Bacalaureat, depunerea contestaţiilor este  prevăzută pentru data de  4 iulie, între orele 12:00 – 16:00. În perioada 5 și 8 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de