Transgaz a remediat avaria de pe magistrala de gaz natural Suceava-Rădăuți. Aceasta a fost avariată de viitura de pe râul Suceava și se vor executa lucrări pentru prevenirea unor situații similare


Intră acum și în grupul de

Avaria înregistrată sâmbătă pe magistrala de gaz natural Suceava-Rădăuți a fost remediată, conducta de gaz fiind reparată și încărcată cu gaz natural, în regim normal, iar consumatorii alimentați încă din data de  3 iulie.

Prefectura Suceava a anunțat că potrivit informațiilor transmise de Transgaz, în după amiaza zilei de marți, 3 iulie, au fost finalizate sudurile de reîntregire a țevii, iar conducta a început să fie încărcată cu gaz natural, în regim normal și au fost alimentați consumatorii casnici, industriali și instituțiile publice.

Pentru a se putea efectua reparația conductei fisurate din cauza viiturii, cursul de apă subtraversat de conductă a fost deviat, iar conducta a fost ridicată  pe un dig construit de-a lungul ei, se arată în comunicat în care se menționează că a fost decupat apoi tronsonul defect și înlocuit  cu țeavă nouă, pe o lungime de  12 m.

Conducta reparată a fost  lansată în apă, fiind puse în funcțiune, la întreaga capacitate, SRM Egger și SRM Rădăuți.

„Pentru punerea în siguranță  a conductei Suceava-Rădăuți și a preîntâmpina producerea unor  avarii, se vor realiza alte lucrări. Va fi  executat  un foraj orizontal dirijat pe 300 de metri, pe sub râul Suceava, prin tunelul de foraj  va fi trasă o conductă nouă, care va fi cuplată la conducta existentă, iar conducta veche din apă va fi scoasă din funcțiune”, precizează sursa citată. (N.B.)


Intră acum și în grupul de