Vicepreședintele CJ Suceava,Viorel Seredenciuc, a argumentat, în prezența președintelui Poloniei, la Forumul Regional al Inițiativei celor Trei Mări, necesitatea drumului rapid care să lege Marea Baltică de Marea Neagră prin Siret și Suceava


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Viorel Seredenciuc a prezentat, marți, la Forumul Regional al Inițiativei celor Trei Mări (ITM) argumentele pentru realizarea unui drum rapid care să lege Marea Baltică de Marea Neagră prin Siret și Suceava.

Seredenciuc a participat, marți, în Polonia, la Forumul Regional al Inițiativei celor Trei Mări desfășurat sub patronajul președintelui Poloniei, Andrzej Duda, unde s-a discutat despre proiectul Via Carpathia, o autostradă care ar urma să lege Polonia de Grecia prin Slovacia, Ungaria, România și Bulgaria.

În cadrul discuțiilor s-a evidențiat faptul că este necesară o asemenea autostradă, iar propunerea Poloniei este să fie finalizată în anul 2025, urmând să fie finanțată din fonduri europene, dar și cu bani ale unor fonduri de investiții din SUA.

Viorel Serdenciuc a declarat pentru News Bucovina că a luat cuvântul și a prezentat și o soluție suplimentară privind un drum rapid din Polonia prin Ucraina și România, arătând că această variantă reduce cu peste 200 de kilometri distanța.

El a menționat că ar trebui să fie cooptată în Inițiativa celor Trei Mări și Ucraina pentru realizarea acestui proiect, subliniind că în România traseul se află inclus în Master Planul General de Transport în vederea realizării unei autostrăzi sau a unui drum rapid.

Serdenciuc a mai prezentat și argumentul istoric privind drumul care lega Marea Neagră de Marea Baltică în vechime și care traversa Siret și Suceava.

Vicepreședintele CJ Suceava a declarat că participanții au spus că soluția prezentată va fi analizată. (T.B.)

 


Intră acum și în grupul de