Mai multe personalități locale vor primi titlul de cetățean de onoare al județului Suceava


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a aprobat, miercuri, acordarea titlurilor de cetățean de onoare al județului Suceava, ce vor fi înmânate în data de 28 noiembrie, în cadrul unei ședințe solemne a executivului județean, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la Unirea Bucovinei cu România.

Printre personalitățile sucevene care vor primi titlul de cetățean de onoare al județului Suceava, se numără artista de muzică populară Sofia Vicoveanca, actorul Vladimir Găitan, Margareta Labiș, sora poetului Nicolae Labiș, criticul literar Alex Ștefănescu, fotbalistul echipei  Steaua și al echipei naționale, Dorin Goian, dar și fostul campion la lupte greco-romane, Ștefan Rusu. Cu același prilej, alte personalități sucevene vor primi medalii și diplome.

Singurul deținător al titlului de cetățean de onoare al județului Suceava este politicianul bavarez Georg Simnacher, ce a avut timp de 40 de ani diverse funcții de conducere în landul Bavaria și a fost timp de 29 de ani președinte al regiunii germane Schwaben. El a primit titlul în octombrie 2006 pentru aportul adus de acesta la dezvoltarea relațiilor româno-germane și a celor dintre regiunea Schwaben și Bucovina.
 


Intră acum și în grupul de