Ion Lungu înscrie Suceava în concursul pentru titlul de Capitală a Antreprenoriatului Românesc: Depunem și noi un dosar chiar dacă nu stăm foarte bine la acest capitol


Intră acum și în grupul de

A fost lansat un proiect al Asociației Muncipiilor din România împreună cu Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România privind Capitala Antreprenoriatului Românesc.

„Sigur o să depunem și noi un dosar chiar dacă nu stăm foarte bine la acest capitol, sau tocmai de aceea vrem să-l depunem”, a spus primarul Ion Lungu.

Criteriile de acordare a titului vizează existența unor incubatoare de afaceri sau parc industrial, iar Ion Lungu a spus că Suceava a emis o hotărâre de asociere pentru un parc industrial cu CJ Suceava, Salcea, Adâncata și Dumbrăveni.

Un alt criteriu se referă la schemele locale de ajutor de stat, care, potrivit lui Lungu, în Suceava nu sunt în afară de banii dați pentru termoficare.

Alte criterii vor ține cont de numărul de firme pe cap de locuitor, volum de noi afaceri lansate, existența unui comitet de discuții periodice între administrație și mediul de afaceri, care nu există la Suceava, realizarea de evenimente dedicate mediului de afaceri, care nu au fost realizate în afară de parteneriatul pentru topurile organizate, a explicat primarul.

El a mai spus că un alt criteriu se referă la existența parteneriatelor public-private, în Suceava fiind cel al centralei de termoficare, sau numărul de brand-uri românești din muncipii.

Primarul a precizat că este loc pentru mai bine și consideră că trebuie făcut mai mult pentru mediul de afaceri din Suceava și să fie găsite soluții pentru că, din păcate, mediul de afaceri, care susține bugetul național și local este în mare suferință. (T.B.)

 


Intră acum și în grupul de