Ministrul Turismului, Bogdan Trif, la Sucevița: Cred că vă promovați bine județul și mă aflu aici să vedem cum putem să ajutăm, să ducem peste granițe renumele Bucovinei. Vom deschide o reprezentanță teritorială a Ministerului Turismului


Intră acum și în grupul de

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, s-a întâlnit, vineri, la Sucevița, cu reprezentanți ai autorităților locale din județul Suceava și a anunțat înființarea, la Suceava, a unei reprezentanțe teritoriale a ministerului Turismului, care să țină legătura cu autoritățile locale, cu operatorii din turism și cu investitorii din domeniu pentru a dezvolta durabil turismul în zonă.

El a spus că Suceava reprezintă una dintre cele mai atractive zone din punct de vedere turistic grație celor 9 stațiuni, 4 de interes național și 5 de interes local, fapt ce a stat la baza deciziei de înființare a unui birou teritorial.

„Cred că vă promovați bine, dar cu siguranță aveți nevoie ajutor și de sprijin central. Tocmai de aceea mă aflu aici să vedem cum putem să ajutăm, să ducem peste granițe renumele Bucovinei”, a spus Bogdan Trif într-o conferință de presă.

 

„Județul Suceava este lider al turismului în zonă. Nu e de mirare, având în vedere potențialul enorm al regiunii, peisajele extraordinare, multitudinea obiectivelor turistice, monumentele UNESCO, posibilitățile de ecoturism, agroturism, de aventură. Mi-e greu să nominalizez o formă de turism care să nu fie cuprinsă în acest județ, ceea ce arată importanța regiunii pentru turismul românesc”, a spus Ministrul.

El a arătat că în Bucovina sunt obiective minunate și unice în lume, dar că în același timp, înțelege nevoia de investiții în domeniu.

„De aceea, fac un apel către autoritățile locale să avanseze cu proiectele cuprinse în Masterplanul de investiții în Turism. Noi venim în sprijinul autorităților locale și vrem să modificăm hotărârea de guvern privind investițiile din turism astfel încât să reducem birocrația, să putem finanța mai ușor și mai rapid proiectele autorităților locale”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif, după întâlnirea cu primarii mai multor localități din Suceava, cu reprezentanți ai asociațiilor din domeniu și ai altor structuri implicate în turism.

La întâlnire, care s-a desfășurat cu ușile închise, a participat și președintele Gheorghe Flutur, care a prezentat mai multe proiecte de infrastructură care necesită sprijin guvernamental.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de