Alegeri parlamentare 2008 : Donțu a prezentat soluțiile pentru noua zonă industrială


Intră acum și în grupul de

    În cursul zilei de joi 20 noiembrie 2008, candidatul PSD pentru funcția de deputat în Colegiul Suceava I (municipiul Suceava fără cartierul Burdujeni), domnul Ovidiu Donțu, s-a întâlnit cu cetățenii din cartierul Ițcani. În urma discuțiilor purtate cu aceștia s-au ridicat o serie de probleme dintre care cea mai mari sunt lipsa locurilor de muncă, situația pensionarilor, străzile și trotuarele din cartier și faptul că sunt zone în cartier unde gunoiul se ridică foarte rar. 

Donțu a precizat că ,,sunt probleme care se pot rezolva la București și probleme care se pot rezolva la Suceava. Cele care depind de București le preiau în calitate de candidat la Camera Deputaților și ca jurist, sper ca odată ajuns la fabrica de legi să fac mai bine pentru cei mulți, iar problemele locale le voi supune atenției în ședința Consiliului Local și executivului Primăriei. Am identificat deja 140 de ha de teren în Suceava și în jurul municipiului pentru proiectul  o nouă zonă industrială si o voi realiza chiar dacă va trebui să mă bat pentru alocarea de terenuri în acest sens, fie în zona Termica fie în altă parte. Vom extinde Suceava  în fapt sau prin asociere cu comunele din jur,  situația de azi fiind  că sucevenii construiesc mai ales în exteriorul municipiului și au nevoie de transport, de utilități , de servicii medicale.
Cealaltă soluție este extinderea Sucevei  în drept prin obținerea de terenuri de la instituțiile centrale ale statului cu destinație expres prevăzută de zonă industrială. Primul meu gând este să negociez cu toate autoritățile locale această zonă industrială, iar dacă voința celor 10.000 de suceveni nu va fi luată în seamă atunci voi negocia cu comunele din imediata apropiere a Sucevei. Investiția din industria lemnului de la Dornești asigură locuri de muncă mai ales la rădăuțeni și chiar la suceveni. Investiția Nokia de la Cluj se află în localitatea Jucu, în Timișoara și Prahova la fel , iar în București investițiile au ajuns în comunele Voluntari și Sintești. Nu voi ezita  să folosesc toate mijloacele necesare si utile pentru beneficiul sucevenilor. Am convingerea că prin bună comunicare  nu se va ajunge la ultima soluție care înseamnă <legea zonelor industriale>,  unde să fie nominalizată Suceava ca pol al nevoii locurilor de muncă”.
 


Intră acum și în grupul de