Apelurile de pe mobil la 112 vor putea fi localizate


Intră acum și în grupul de

Începând de vineri, localizarea apelantului, care sună la numărul unic pentru urgențe 112, va fi disponibilă în toate centrele de preluare a apelurilor și în dispeceratele agențiilor de intervenție din toată țara, inclusiv în județul Suceava. Potrivit prevederilor legale, localizarea terminalelor mobile se va face numai pe durata apelului la numărul unic de urgență 112 și are drept scop reducerea timpului de intervenție a echipajelor la urgențele semnalate.

„Serviciul de Telecomunicații Speciale, în calitate de administrator și operator al Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență, a îndeplinit toate măsurile stabilite prin planurile de acțiuni vizând implementarea facilității de localizare a apelantului care sună la numărul unic 112 din rețelele de telefonie mobilă”,  precizează Serviciul de Telecomunicații Speciale. 
Potrivit STS, soluția de localizare adoptată și, prin aceasta, Sistemul Național pentru Apeluri de Urgență din România sunt printre cele mai moderne din Europa, respectând toate standardele comunitare în domeniu.
 


Intră acum și în grupul de