Peste 1.400 de amenzi în valoare de peste 600.000 de lei au fost aplicate de poliţiştii suceveni în ultima săptămână, iar cele mai multe au vizat încălcarea legislației rutiere

Polițiștii suceveni au aplicat în ultima săptămână peste 1400 de amenzi, din care aproape 1200 au vizat încălcări ale regimului rutier, iar ca urmare a activităților desfășurate și a măsurilor dispuse, nu au fost înregistrate acte grave de tulburare a ordinii și liniștii publice şi nici evenimente cu impact  negativ  asupra siguranței cetăţenilor, anunță Poliția Județeană Suceava.

Potrivit sursei citate, pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, la nivelul judeţului au acţionat, zilnic, 67 de patrule de menţinere a ordinii şi liniştii publice. S-a asigurat intervenția la 416 evenimente,  323 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112 şi au fost constatate 201 infracțiuni.

De asemenea,  în această perioadă, au acţionat zilnic 10 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. Poliţiştii au reținut 107 permise de conducere (13 pentru alcool, 41 pentru viteză excesivă și 53 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras  36 certificate de înmatriculare.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic, susține sursa citată.

Au fost aplicate 1435 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (1183) au fost aplicate la regimul rutier, 180 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar 72  pentru fapte de altă natură. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de  628.395 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 5.628 lei, fiind indisponibilizate şi bunuri în valoare de 61.800.

Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor,  au fost prinşi în flagrant nouă  autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de  opt persoane, arată Poliția Județeană Suceava care adaugă că în aceeaşi perioadă au fost depistate  șase  persoane urmărite la nivel naţional.

Având în vedere evenimentele preconizate şi situaţia operativă înregistrată în anii trecuţi, poliţiştii vor acţiona în continuare pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, precum şi pentru adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, anunță Poliția Județeană Suceava.(N.B.)

loading...