Djokovic s-a reincoronat la Wimbledon


Intră acum și în grupul de

Tenismenul sarb Novak Djokovic a reusit sa castige duminica,15 iulie, cel de-al patrulea titlu din cariera la Wimbledon, dupa ce s-a impus cu scorul de 3-0 (6-2, 6-2, 7-6) in finala jucata cu sud-africanul Kevin Anderson. Precedentele reusite avusesera loc in 2011, 2014 si 2015. Acesta este cel de-al 13 titlu de Grand Slam din cariera sarbului si marcheaza revenirea acestuia in primplanul  tenisului, dupa ce in ultimii 2 ani facuse ceva pasi in spate.

In semifinale, Nole a trecut de numarul 1 ATP, spaniolul Rafael Nadal, dupa peste 5 ore de joc, intr-un meci care s-a intins pe parcursul a doua zile. Si Anderson a avut meci greu in semifinale. El l-a invins, dupa aproape 6 ore de joc, pe elvetianul Roger Federer, numarul 2 mondial si favorit numarul 1 al turneului.

Finala a parut a fi o simpla formalitate, sarbul reusind sa se recupereze mult mai bine dupa semifinalele maraton, desi el a avut mai putin timp de refacere la dispozitie. Favorit clar in opiniile specialistilor in tenis, dar si ale bookmakerilor agentiei de pariuri online Unibet, Djokovic a servit bine, a returnat excelent si a gresit foarte putin (13 greseli nefortate fata de cele 32 ale adversarului). El a reusit sa castige astfel primele seturi cu scoruri identice, 6-2. Setul al treilea a fost unul mult mai disputat, fiecare jucator adjudecandu-si serviciul. Sud-africanul a avut totusi 5 mingi de set, dar Djokovic a reusit sa revina de fiecare data. In tie-break s-a impus cu 7-3 si s-a intors in elita tenisului.

,, Sunt foarte recunoscator fata de toti cei care m-au sustinut. Ultimii 2 ani nu au fost usori. Am avut de-a face pentru prima oara cu o accidentare severa, am avut multe momente de dubii si nu stiam daca pot reveni.

Ambitiile mele sunt destul de mari si poate am lucrat impotriva mea, in special in primele luni de dupa operatie, pentru ca asteptarile erau atat de mari incat nu am putut intelege de ce nu pot juca la nivelul cu care sunt obisnuit. Acum este usor sa vorbim. A trebuit sa trec peste, dar vreau sa le multumesc celor care mi-au fost aproape şi au crezut in mine.

Dar nu exista loc mai bun in lume pentru o revenire. Mereu am visat sa ridic acest trofeu cand eram copil. Aici e un loc sacru pentru tenis, e ceva special”, a declarat Djokovic la finalul meciului.

Incepand de luni, sarbul va reveni in Top 10 mondial si va incerca sa arate ca mai are multe de oferi tenisului.


Intră acum și în grupul de