Liga 1 se intoarce la sfarsitul saptamanii


Intră acum și în grupul de

Campionatul Mondial de Fotbal care s-a desfasurat in Rusia in perioada 14 iunie – 15 iulie si-a stabilit campioana. Franta a reusit sa se impuna cu scorul de 4-2 in finala cu Croatia, confirmand faptul ca a fost cea mai organizata si mai eficienta echipa de la Cupa Mondiala.

Sambata 14 iulie a debutat si sezonul fotbalistic din Romania. Pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, CFR Cluj a castigat Supercupa Romaniei dupa ce a invins pe CSU Craiova cu scorul de 1-0.

Desi, suntem la mijlocul verii, fotbalul nu intra in vacanta. Uefa a programat la mijlocul saptamanii trecute primele meciuri de calificare in competitiile patronate. Dintre echipele romanesti, doar FC Viitorul Constanta a jucat in aceasta saptamana, impunandu-se cu scorul de 2-0 pe terenul luxemburghezilor de la Racing.

Federatia Romana de Fotbal si Liga profesionista au stabilit programul sezonului 2018 – 2019 al Ligii 1 Betano.  Urmatoarea editie a campionatului de fotbal al Romaniei va debuta pe 21 iulie 2018, cand se vor juca primele meciuri din Etapa 1. Pe parcursul lui 2018 sunt programate 21 de etape, ultima dintre acestea urmand a se disputa pe 20 si 21 decembrie. Sezonul de primavara va incepe pe 2 februarie, iar ultimul meci se va juca pe 2 iunie 2019.

Echipele care vor juca in cupele europene, CFR Cluj, FCSB, CSU Craiova si FC Viitorul Constanta au solicitat sa nu se intalneasca intre ele in primele 6 etape. Totusi, trei dintre ele vor avea meciuri dificile in prima runda, FCSB si Craiova urmand sa intalneasca echipe care au jucat in playoff-ul sezonului trecut, in timp ce campionii vor primi vizita celor de la Botosani, o echipa greu de batut in ultimele doua sezoane. Iata programul complet al primei etape:

Astra – FCSB
U Craiova 1948 – CSM Poli Iasi
AFC Hermannstadt – Sepsi
CFR Cluj – FC Botosani
Viitorul – Dunarea Calarasi
Gaz Metan Medias – Concordia Chiajna
Dinamo – FC Voluntari

Dupa cum se observa, in sezonul 2018/2019 Liga 1 va avea 14 competitoare. Aceasta programeaza meciuri tur-retur intre fiecare dintre acestea, urmand ca la finalul sezonului regulat primele 6 echipe din clasament sa joace un turneu playoff in urma caruia se va stabili clasamentul final, implicit campioana, iar ultimele 8 vor juca pentru ramanerea in prima liga.

Conform specialistilor in analiza sportiva si pronosticuri din fotbal pentru azi, cele mai mari sanse sa castige viitorul campionat le au CFR Cluj, FCSB si U Craiova 1948 CS, echipe care si-au disputat titlul si in sezonul trecut

Formatia din Cluj a ramas fara antrenorul Dan Petrescu care a plecat in China pe un salariu fabulos. Inlocuitorul lui, Edi Iordanescu, se va putea baza si in acest sezon pe cei mai importanti jucatori ai echipei, desi unii dintre ei au primit oferte concrete. Ardelenii au reusit sa-i aduca in aceasta vara pe Giuseppe de Luca, Mate Males, Adam Lang si Robert Ndip. Importanta este insa prelungirea imprumutului lui Cristi Manea de la Apollon Limasol. Jucatorul a fost titular incontestabil pe flancul stang al apararii in stagiunea trecuta.

Lotul bucurestenilor de la FCSB a suferit transformari importante. Din pacate pentru ei, plecarile au fost mai rasunatoare: Constantin Budescu, Valerica Gaman, Ionut Larie, Cristi Tanase si, posibil, Denis Alibec. Dintre jucatorii inregimentati in aceasta vara, doar Kamer Qaka si Ovidiu Morutan par sa aduca un plus vicecampioanei.

Craiova a impresionat sezonul trecut prin explozia celor trei jucatori din ofensiva: Mitrita, Baluta si Gustavo. Ultimii doi au parasit gruparea din Banie, ca si tanarul mijlocas Vladimir Screciu. Desi conturile clubului s-au umplut cu circa 6 milioane de euro, la veniri contabilizam doar portarul italian M. Pigliacelli si mijlocasul celor de la Viitorul, Alexandru Cicaldau. Meciul din Supercupa a aratat ca mai este nevoie de jucatori pentru a completa lotul.

Va fi interesant de urmarit parcursul nou-promovatei AFC Hermanstadt, echipa care a jucat finala Cupei Romaniei, pierduta in fata celor de la Craiova. Cealalta nou-promovata va avea un debut dificil de campionat, urmand sa joace la Ovidiu cu FC Viitorul, echipa clasata pe locul 4 in sezonul trecut.


Intră acum și în grupul de