Inundații în mai multe localități din județul Suceava cele mai afectate fiind Slatina, Găinești, Gura Humorului, Doroteia și Stulpicani. ISU Suceava: A fost mobilizată întreaga gamă de capabilități existentă la nivelul județului


Intră acum și în grupul de

Inundațiile au afectat în județul Suceava mai multe localități între care Rădăuți și Gura Humorului.

Potrivit datelor prelimiare are ISU Suceava au fost afectate de inundații localitățile Rădăuți, Gura Humorului, Doroteia, Slatina, Straja, Bădeuți, Brodina, Berchișești, Budeni, Mănăstirea Humorului, Capu Codrului, Neagra sau Râșca.

În localitățile respective sunt afectate locuințe, anexe, curți.

Cele mai afectate sunt localitățile Slatina, Găinești, Gura Humorului, Doroteia și Stulpicani.

 

 

În aceste zone intervin 200 de pompieri militari, cu 15 autospeciale și 31 de motopompe, alături de lucrători ai Comitetelor Locale și Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile afectate, precizează purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată.

El a menționat că de asemenea, mai intervin polițiști, jandarmi, lucrători ai Direcției Silvice Suceava, echipe specializate ale E.On, SGA, Drumuri Naționale, Drumuri Județene, fiind mobilizată întreaga gamă de capabilități, existentă la nivelul judetului.

Totodată, traficul rutier a fost întrerupt temporar, sâmbătă, pe DN 17 în zona localității Frasin, la Broșteni pe DJ 174 A și pe DJ 177 A pe raza localității Doroteia din cauza scurgerilor de aluviuni.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, în urma precipitaţiilor abundente din ultima perioadă care au dus la scurgerea  aluviunilor şi la acumulări de apă pe carosabil,mai multe tronsoane de drum sunt blocate.

Astfel, în județul Suceava, la ora 11:45  era blocat în continuare DN17 Suceava – Vatra Dornei, la km 214+500 de metri, în zona localităţii Frasin.

Totodată, traficul este blocat pe DJ 174A, pe raza localităţii Broşteni şi pe DJ 177A, pe raza localităţii Doroteia.

În toate zonele de intervine pentru deblocarea traficului rutier.

sursa foto video ISU Suceava


Intră acum și în grupul de