Alegeri parlamentare 2008 : Gospodaru și Fodoreanu, așteptați de sute de susținători la Gura Humorului, Bucșoaia și Poiana Micului


Intră acum și în grupul de

Candidații  democrat – liberali la Camera Deputaților și Senat, Dan Gospodaru respectiv Sorin Fodoreanu, s-au întâlnit, în cursul zilei de joi, 21 noiembrie 2008, cu alegătorii din orașul Frasin – satul Bucșoaia, comuna Mănăstirea Humorului – satul Poiana Micului și orașul Gura Humorului.
În ciuda frigului de afara și a vântului puternic,  aproape 50 de locuitori ai satului Bucșoaia – orașul Frasin, în mijlocul cărora s-au flat primarul și viceprimarului orașului, Cătălin Tomansciuc și Rodica Dobre,  i-au așteptat pe Dan Gospodaru și Sorin Fodoreanu, candidații PDL pentru Camera Deputaților și Senat în colegiul uninominal nr. 10 Gura Humorului – Cîmpulung Moldovenesc. Întâlnirea a avut loc în mijlocul drumului, în preajma unui  izlaz comunal, cetățenii prezenți la întâlnire exprimându-și nemulțumirea fața de fosta administrație a orașului Frasin, care nu a amenajat nici un spațiu în satul Bucșoaia, în care oamenii să se poată întâlni cu prilejul unor manifestări.

Candidatul PDL Dan Gospodaru le-a mulțumit celor prezenți pentru că au venit la întâlnire în pofida  vremii nefavorabile și  le-a transmis că dorește ”să-și  lege numele” de satul  Bucșoaia prin două proiecte concrete pe care le va avea în vedere  în calitate de  viitor parlamentar.
Primul proiect se referă la reintroducerea în circuitul turismului școlar a Taberei Bucșoaia, cea mai mare tabără școlară din țară, care anul acesta a avut porțile închise, nefiind o prioritate pentru Guvernul Tăriceanu alocarea de fonduri pentru realizarea unor lucrări de modernizare, astfel încât unitatea să poată primi autorizație sanitară de funcționare și să nu fie compromis întregul sezon  turistic din vacanța de vară a elevilor.

Cel de-al doilea proiect are în vedere transformarea în spital orășenesc a fostului Spital de Boli Profesionale Frasin, în prezent secție exterioară a Spitalului Gura Humorului, după clarificarea situației clădirii fostului spital din Frasin, care a aparținut SC Minbucovina SA, companie aflată în prezent în procedută de lichidare voluntară; medicul Dan Gospodaru a apăreciat că există riscul ca, în urma vânzării acestei clădiri prin licitație, să nu mai poată fi desfășurată în Frasin o activitate medicală parte a sistemului de stat și de aceea, cu sprijinul viitorului Guvern PDL,  își propune să identifice resursele financiare necesare pentru ca această clădire să treacă în proprietatea administrației locale a orașului.

Cea de-a doua întâlnire a zilei a avut loc în satul Poiana Micului, comuna Mănăstirea Humorului și s-a bucurat de prezența a aproape 150 locuitori, printre ei fiind și primarul PDL Cătălin Tomasciuc; aceștia l-au primit  pe dr. Gospodaru ca pe un consătean de-al lor, majoritatea cunoscându-l personal, având în vedere faptul că de peste 12 ani candidatul PDL merge la sfârșitul fiecărei săptămâni la ”cea de-a doua lui casă” pe care și-a construit-o în comuna Mănăstirea Humorului. Dan Gospodaru le-a transmis mănăstirenilor prezenți la întâlnire că are de dus la capăt un ”proiect de suflet” în comună, și anume asfaltarea drumului  Mănăstirea Humorului – Poiana Micului – Sucevița, alcătuit din trei tronsoane, din care doar primul este asfaltat, cel de-al doilea doar balastat (acesta va fi modernizat de către CJ prin Programul Operațional Ragional – Asistență Tehnică),  iar cel de-al treilea tronson, aflat în regim silvic, doar până la un punct poate fi considerat drum deoarece se ”oprește” la un moment dat la o barieră în pădure.

Realizarea acestui drum de la Mănăstirea Humorului la Sucevița, ar fi, din punctul de vedere al candidatului PDL Dan Gospodaru singura legătură rutieră rapidă între zonele Gura Humorului și Rădăuți, facilitând dezvoltarea turismului religios, într-un circuit turistic care să cuprindă mănăstirile Voroneț, Mănăstirea Humorului, Sucevița, Arbore, Bogdana, etc.  Dr. Gospodaru a apreciat că realizarea acestui drum va aduce prosperitate zonei și mănăstirenilor, prin creșterea numărului de turiști care vor vizita sau tranzita Mănăstirea Humorului.
În finalul întâlnirii, dr. Gospodaru le-a transmis mănăstirenilor că nu-și va permite să-i dezamăgească, iar  la întâlnirile pe care le va avea cu ei după campania electorală este convins că ”vor vorbi faptele sale”.

În orașul Gura Humorului, candidații democrat – liberali s-au întâlnit cu peste 150 humoreni, majoritatea reprezentanți ai ”vârstei a treia”. La întâlnire a venit și Președintele CJ și al PDL Suceava, Gheorghe Flutur, care în mesajul pe care l-a transmis, a garantat pentru profesionalismul, seriozitatea și onestitatea candidaților PDL, referindu-se totodată și la nevoia de a-și întregi echipa formată la alegerile locale,  cu cei doi reprezentanți – Sorin Fodoreanu și Dan Gospodaru – în Parlamentul României. Dan Gospodaru și Sorin Fodoreanu le-au promis celor  prezenți  că deși vor avea o misiune dificilă ca viitori parlamentari aleși uninominal în orașul natal al Președintelui Gheorghe Flutur, se vor strădui să contribuie la proiectele de dezvoltare ale orașului inițiate de către Președintele CJ dar și la cele ale administrației locale.
 


Intră acum și în grupul de