Fabrică de prelucrat marmura din Sadova, la un pas de a fi făcută scrum


Intră acum și în grupul de

O fabrică de prelucrat marmură, un gater și magaziile de cherestea a unei firme din Sadova au fost la un pas de a fi făcute scrum, în noaptea de joi spre vineri. Potrivit ISU „Bucovina „ Suceava, vineri, la ora 00:08, oră la care a fost anunțat incendiul, Detașamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sadova au intervenit cu două autospeciale pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o societate comercială cu profil de prelucrare a marmurei, din comuna Sadova.

La sosirea gărzii de intervenție ardea ghereta paznicului societății și magazia de materiale, existând pericolul de propagare la fabrica de prelucrat marmură, la un gater și la magaziile acestuia. Focul a fost stins la ora 01.30, în limitele găsite. În incendiu au ars ghereta paznicului construită din lemn și acoperită cu șindrilă, pe o suprafață de cca. 20 mp, magazia de materiale construită din lemn și acoperită cu azbociment, pe o suprafață de cca. 50 mp, o mașină de găurit, profile metalice, costume de protecție, materiale și accesorii de întreținere și prelucrare. S-au degradat instalația electrică și cherestea depozitată în apropiere.
Pagubele au fost estimate, în primă fază la cca. 10.000 lei.

În urma cercetărilor a reieșit că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric provocat de către izolația deteriorată -în urma unor acțiuni mecanice sau fizice, a unui cablu electric.

Pompierii au salvat fabrica de prelucrat marmură, gaterul și magaziile de cherestea, în valoare de cca. 550.000 lei.

 


Intră acum și în grupul de