Alegeri parlamentare 2008 : Dediță : „Voi fi deputatul oamenilor, nu al unui grup de interese „


Intră acum și în grupul de

Candidatul PD-L  Suceava la funcția de deputat pe Colegiul Fălticeni 5, Vasile Dediță, consideră că un parlamentar trebuie să fie alături de oameni și de aleșii lor, pe perioada întregului mandat. În acest sens, omul de afaceri sucevean a ținut să sublinieze că în calitate de viitor parlamentar va susține toți primarii din localitățile colegiului în care candidează, indiferent de culoarea politică a acestora, să-și pună în aplicare proiectele propuse.

"Obligația mea ca și reprezentant al colegiului 5 este de a sprijini cu eforturi maxime, nu doar verbal, orice proiect benefic, indiferent de cine este inițiatorul acestuia. Este timpul să renunțăm la orgolii gratuite și să vedem care sunt interesele zonei. Avem foarte multe probleme și trebuie să ne unim eforturile pentru a găsi soluțiile necesare. Nu  avem timp să ne certăm pe proiecte  doar pentru că unul este membrul unui partid sau al altuia, când interesele  noastre sunt comune, iar o acțiune concertată este mai puternică. Voi fi reprezentantul intereselor cetățenilor din colegiul 5 nu doar al primarilor PD-L din zona mea. Nu mă intereseaza din ce partid face parte primarul  pentru că nu mă duc la Bucuresti ca să mă razbun pe primarii celorlalte partide punând bețe în roate proiectelor promovate de aceștia. Merg acolo pentru că doar așa pot sprijini zona mea și pot să fac ceva concret pentru ea. Ușa mea va fi deschisă tot timpul atât pentru oamenii din colegiul meu cât și pentru aleșii acestora. Știu că unii primari cred că impărțirea darurilor se face în funcție de carnetul de partid, dar trebuie să înțeleagă că lucrurile s-au schimbat. Reprezentăm împreună aceeați zonă cu lucrurile bune și rele care se întâmplă. Depinde de noi ca ponderea lucrurilor bune să fie mai mare decât cea a lucurilor rele. Voi fi deputatul oamenilor, nu al unui grup de interese ",  a declarat  Vasile Dediță.

El a constatat că principalele probleme cu care se confruntă locuitorii din colegiul său sunt legate de agricultură, domeniu ignorat în ultimii ani de actualii guvernanți. "Agricultura a fost lăsată de izbeliște și aceasta este o realitate amară. Să fii producător de produse ecologice și să nu ai unde să le comercializezi deoarece pe piața românească  toate super marketurile sunt pline cu produse din Egipt, Turcia  produse cine știe cum. Pentru a contracara această situație vom înființa piețe locale pentru distribuirea produselor proaspete, unde producătorii vor putea să-și vândă marfa în condiții normale fără să fie nevoiți să facă acest lucru pe marginea drumurilor.Trebuie să susținem comercializarea acestora și  pe piața europeană unde produsele sunt la mare cautare ", a precizat candidatul PD-L.
Dediță a mai arătat că va promova ca deputat proiecte pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare, de reabilitare a străzilor, iluminatului public și de regularizare a râurilor Moldova și Siret. Totodată, omul de afaceri sucevean a amintit și de multitudinea de cazuri sociale existente în comunitățile din colegiul său.

"Atunci când te intâlnești cu oamenii, afli foarte multe lucruri. Eu am găsit foarte multe cazuri sociale deosebite, iar oamenii au nevoie de soluții, nu de compătimire.Tocmai de aceea, le-am trecut într-o bază de date și căutăm soluția necesară pentru fiecare caz în parte. Voi da exemplul unei bătrâne pe care am cunoscut-o la întâlnirea avută la căminul cultural din comuna Cornu Luncii. A venit la mine și mi-a cerut ajutorul. Este singură, are o pensie mizeră, fiul ei a murit, iar nora și-a abandonat  fetița și a plecat fără a lăsa nici o adresă sau un număr de telefon. Nu are bani să cumpere rechizite, iar de haine nici nu poate fi vorba. Pur și simplu își duc traiul de pe o zi pe alta încercând să reziste de la o pensie la alta. Pentru astfel de cazuri ne vom adresa autorităților pentru soluții, dar mă voi implica și financiar  din banii mei personali  pentru a da șansa unor copii să meargă la școală, iar bunicii și părinții să nu mai trăiască cu teama că nu vor avea ce să le pună pe masă a doua zi", a conchis candidatul PD-L,  Vasile Dediță.
 


Intră acum și în grupul de