Consiliul Județean Suceava lansează licitația pentru proiectarea și execuția extinderii terminalului de pasageri a Aeroportului Suceava. Creștere de 63 la sută a numărului de pasageri față de anul trecut


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, că urmează să fie lansată procedura de achiziție pentru proiectarea și execuția lucrărilor de extindere a terminalului Aeroportului Suceava, lucrare ce va fi finanțată dintr-un credit bancar angajat de Consiliul Județean.

Flutur a spus într-o conferință de presă că săptămâna viitoare va fi finalizat caietul de sarcini pentru a fi lansată procedura de licitație pentru proiectare și execuție la terminalul Aeroportului.

„Dorim să dăm drumul cât mai repede la proceduri pentru proiectarea și execuția noului terminal”, a spus Flutur.

El a arătat că dinamica numărului de pasageri este în creștere și că în prima jumătate de an din 2018 au fost procesați 160.000 de pasageri, față de 98.000 de pasageri procesați în prima jumătate a anului 2017, ceea ce reprezintă o creștere cu 63 la sută.

Autoritățile sucevene estimează că până la sfârșitul anului vor fi circa 340.000 de pasageri pe aeroportul sucevean, iar de aceea se fac toate demersurile pentru accelerarea extinderii terminalului de pasageri.

Până la realizarea acestor lucrări au fost închiriate containere pentru procesarea a 150 de pasageri pe oră atât la sosiri cât și la plecări.

Mai mult, el a menționat că a fost primit acordul POS Transporturi pentru construcția unui suport pentru amplasarea de antene pentru a deveni funcțional noul turn de control al aeroportului.(T.B.)


Intră acum și în grupul de