Grav accident între un orădean și un băcăuan, la Pojorâta


Intră acum și în grupul de

Pe D.N. 17 în afara localității Pojorâta, vineri, în jurul orelor 15.05, M. FLORIAN, în vârstă de 57 ani, din municipiul Oradea județul Bihor, în timp ce conducea autoutilitara marca „VW LT 35”, întrucât nu a adaptat viteza la carosabilul umed, într-o curbă la dreapta a pierdut controlul asupra direcției de mers și a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu o semiremorcă, tractată de capul tractor marca „Mercedes”, condus regulamentar din sens opus de către M. VASILE, de 55 ani, din municipiul Bacău. Potrivit IPJ Suceava, în urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului autoutilitarei, care a fost scos din autovehicul în urma intervenției pompierilor de la descarcerare. Acesta nu a putut fi testat cu aparatul etilotest datorită leziunilor suferite, însă i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conducătorul autotractorului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Ambii conducători auto purtau centura de siguranță.
Pompierii au fost anunțați de accident la orele 14.14, astfel că Detașamentul din Câmpulung Moldovenesc a pornit imediat. Acesta a intervenit, cu o autospecială pentru descarcerarea șoferului autoutilitarei.

La sosirea gărzii de intervenție s-a constatat că o autoutilitară marca VW Transporter, a derapat, intrând în coliziune cu vagonul unui autotren. Astfel, s-a trecut la balizarea zonei, descarcerarea conducătorului auto cu mijloacele din dotare și preluarea victimei de către un echipaj al serviciului de ambulanță. S-au luat măsuri de protecție – s-au scos bornele la bateri și s-a spălat partea carosabilă de lichidele combustibile scurse în urma coliziunii.

Intervenția a fost încheiată la orele 15.10.


Intră acum și în grupul de