Lucrările de reparații la podul din Milișăuți încep luni și vor fi finalizate în 21 de săptămâni. Firma care va executa lucrarea este din Sibiu

Lucrările de intervenție în regim de urgență la podul peste râul Suceava din Milișăuți vor începe luni și ar urma să se finalizeze în 21 de săptămâni, a anunțat Prefectura Suceava.

Astfel, potrivit sursei citate, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a emis ordinul nr. 2/19319, din 20 iulie 2018, pentru  începerea a lucrărilor la podul de la Milișăuți,  cu data de luni, 23 iulie 2018, cu o durată de execuție de 21 săptămâni.

Autorizația de construcție privind „executarea lucrărilor de intervenție în primă urgență pentru refacerea podului de pe  DN 2 H km 4+776, peste râul Suceava, la Milișăuți” a fost atribuită firmei  care a câștigat licitația, SC Geiger Transilvania SRL din Sibiu, cu care s-a încheiat contractul, nefiind depuse contestații în urma licitației.

În urma ploilor abundente și a creșterii nivelului apelor râului Suceava, unul dintre pilonii podului de la Milisauti a fost afectat, în carosabil au apărut fisuri, astfel că  traficul pe DN2H a fost întrerupt, circulația fiind dirijata pe rute alternative.

Pentru podul de la  Milișăuți, de pe DN 2H, imediat după producerea avariei, a fost întocmită  documentația de constatare a acesteia  și înaintată către DRDP Iași, care a realizat demersurile pentru execuția lucrărilor în regim de urgență.

Ca soluție de urgență adoptată în Consiliul Local pentru Situații de Urgență Milișăuți, aprobată în ședința de Consiliul Local, prin parteneriat public privat între Primăria Milișăuți și un agent economic, a fost construit un pod provizoriu, din tuburi, care a fost dat în funcțiune de joi, 19 iulie 2018.(N.B.)