Cod galben de inundații pe râurile Suceava, Moldova, Bistrița și Siret


Intră acum și în grupul de

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare hidrologică pentru mai multe bazine hidrografice, inclusiv pentru cele are râurilor Suceava, Moldova, Bistrița și Siret, fiind actualizată avertizarea emisă duminică.

Astfel, INHGA arată că având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, se actualizează atenţionarea hidrologică emisă duminică.

Potrivit actualizării, până miercuri la ora 16:00 sunt vizate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râul Suceava, Moldova și Bistriţa în bazinul superior şi afluenţii din bazinul mijlociu şi inferior.

Totodată, a fost emisă o atenționare, valabilă de marți seara de la ora 20:00 până miercuri la ora 16:00 și pe râul Siret, în sectorul din amonte de S.H. Lespezi, în județene Suceava, Botoșani și Iași. (N.B.)


Intră acum și în grupul de