Acasă Actualitate Cod portocaliu de inundații în județul Suceava în bazinele râurilor Moldova, Moldovița...

Cod portocaliu de inundații în județul Suceava în bazinele râurilor Moldova, Moldovița și Suceava. Pompierii intervin deja în zonă


Intră acum și în grupul de

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marți, o avertizare cod portocaliu de inundații pentru județul Suceava care este valabil până la ora 18:00 urmând să se înregistreze scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE.

Potrivit INHGA, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale și creşteri importante de debite și niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Moldova – bazin superior amonte confluență cu râul Moldovița, Moldovița, Suceava – bazin superior, județul Suceava.

Fenomenele se pot produce cu intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Moldovița, se arată în avertizare.

Pompierii suceveni acționează deja în zona Vatra Moldoviței și Brodina pentru evacuarea apei care a inundat mai multe gospodării.(N.B.)

Foto ISU Suceava


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version