Podul provizoriu de la Milișăuți va putea fi folosit doar de localnici, iar traversarea se va face doar cu buletinul. Primarul Mircea Laurus spune că podul va fi redeschis după ce debitul râului Suceava se va reduce. El anunță că de luni se începe asfaltarea drumului spre Țibeni


Intră acum și în grupul de

Podul provizoriu peste apa Sucevei în zona Milișăuți rămâne închis circulației, iar după ce va fi refăcut și redeschis va putea fi folosit doar de localnici pe bază de buletin de identitate.

Primarul orașului Milișăuți, Mircea Laurus, a declarat, marți, pentru News Bucovina, că podul provizoriu de peste râul Suceava a fost realizat de autoritatea locală împreună cu firma Test Prima doar pentru a fi folosit de localnici și că există suficiente trasee ocolitoare care să fie folosite de cei aflați în tranzit.

El a spus că podul provizoriu a fost afectat puțin de apa râului Suceava și că imediat ce debitul râului se va reduce va fi refăcut și redat circulației doar pentru localnici care au nevoie de a ajunge la terenurile lor fără să facă un ocol de mulți kilometri.

Totodată, el a spus că  accesul va fi restricționat și că acest pod provizoriu, făcut cu fonduri locale va fi folosit doar de localnici pe bază de buletin de identitate.

„Pe mine mă doare de localnici”, a explicat primarul.

Laurus a spus că există suficiente rute ocolitoare pentru cei aflați în tranzit și că pe el îl interesează ca localnicii să beneficieze de acest pod arătând că s-a ajuns să se stea la coadă la pod și mai mult de jumătate de oră și chiar că unii au tăiat și firul care făcea legătura între cele două semafoare amplasate pentru dirijarea circulației.

Primarul de Milișăuți a mai declarat că firma care a câștigat licitația pentru repararea podului rutier de pe DN 2 H a preluat marți amplasamentul pentru organizarea de șantier și că urmează să înceapă lucrările, menționând că aceasta va realiza la rândul său un pod provizoriu peste râul Suceava.

Mai mult, Mircea Laurus a declarat că din cauză că drumul spre Țibeni este folosit ca rută alternativă nu s-au putut începe lucrările de asfaltare a acestuia.

El a spus că a semnat deja contarctul de modernizare a porțiunii de 1,6 kilometri și că, de luni, firma selectată va începe lucrarea, urmând ca traficul să fie restricționat pe o bandă de mers astfel încât să se poată lucra, mai ales că acest proiect este complex, fiind prevăzute mai multe lucrări.

Foto Catalin Urdoi

„Cât putem, suntem alături de oameni”, a spus primarul Mircea Laurus.

Podul provizoriu de la Milișăuți a fost închis de duminică seara după ce debitul râului Suceava a crescut mult și podul a fost afectat de apă.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de