Acasă Actualitate Gășpărel: Garda Forestieră Suceava folosește drona și o stație grafică ce permite...

Gășpărel: Garda Forestieră Suceava folosește drona și o stație grafică ce permite identificarea de terenuri scoase ilegal din fondul forestier ori suprafeţele de pădure tăiate ilegal


Intră acum și în grupul de

Inspectorul şef al Gărzii Forestiere Suceava, ing. Mihai Găşpărel, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă că instituţia a achiziţionat o staţie grafică şi un soft care permit, printre altele, prelucrarea imaginilor captate de dronă.

El a spus că noul sistem aflat de o lună de zile în dotarea Gărzii Forestiere Suceava este util în prelucrarea imaginilor captate de dronă şi suprapunerea lor cu hărţile amenajistice, cu Google Map şi realizarea orto-foto-planurilor.

“Ne ajută să identificăm suprafeţele scoase ilegal din fondul forestier, suprafeţele de pădure tăiate ilegal, dar şi care sunt modificările stării vegetaţiei dintr-o anumită zonă sau să măsurăm înălţimea arborilor de la lizieră”, a explicat Găşpărel.

El a precizat că dacă există informaţii că într-o anumită zonă s-a construit foarte mult în fond forestier, se realizează filmare cu drona, fără a mai fi nevoie să se meargă din poartă în poartă la proprietari pentru a se efectua măsurători, întrucât imaginile captate cu drona sunt descărcate şi prelucrate cu ajutorul softului nou achiziţionat şi a staţiei grafice care procesează informaţiile, obţinându-se în final o imagine foarte clară a zonei respective.

Inspectorul şef al GF Suceava a menţionat că inspectori ai instituţiei au fost instruiţi pentru a lucra cu noul echipament.

(Liliana Bujdei)



 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version