Eugen Bejenariu seduce prin sinceritate


Intră acum și în grupul de

    Social-democratul sucevean Eugen Bejenariu, actualmente deputat PSD de Suceava a lansat luni seară volumul de debut „Cabinet de prim-ministru”, care este un jurnal al perioadei în care a fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului și prim-ministru de tranziție între guvernarea PSD și cea a Alianței D.A.. Despre carte și autor au vorbit mai multe personalități printre care și președintele Societății Scriitorilor Bucovineni, scriitorul și ziaristul Ion Beldeanu. Eugen Bejinariu a ținut să sublinieze că, deși cartea apare în campanie electorală, nu dorește să fie nici pe departe „un manifest politic” și a subliniat că în volum „verbele sunt doar la timpul trecut”. „Nu încerc să-mi seduc cititorii cu potențialul meu politic pentru anii ce vin. Le împărtășesc ceva ce am trăit împreună”, a explicat Bejinariu.

Parlamentarul sucevean arată în carte că el, „copilul unor țărani modești” din Zamostea de Suceava a ajuns în fruntea unui guvern și subliniază că volumul nu este o carte de dezvăluiri, dar nici un roman siropos despre zbateri morale și sacrificii personale. „Este o colecție de întâmplări în care se regăsesc personaje cunoscute și fracturile lor de destin profesional”, precizează autorul care subliniază că această carte este  un jurnal al perioadei în care a fost ministru în Cabinetul Adrian Năstase și al celor șapte zile, cât a fost prim-ministru în perioada de tranziție între Guvernul Năstase și Guvernul Tăriceanu. „Este un vis la care rațiunea nu te lasă să îndrăznești. Dar cu multă grijă pentru onoare, cu aplecare către lucrul mereu bine făcut, cu religia seriozității în muncă și respect pentru morală, pentru lege și pentru Dumnezeu, se poate transforma într-o realitate pe care să o privești și împărtășești cu mândrie”, spune în cartea sa Eugen Bejinariu. Interesant este și faptul că în carte, autorul povestește cum în perioada în care era prim ministru interimar, chiar înainte de Crăciun, a fost sunat de premierul nominalizat, Călin Popescu Tăriceanu, care s-a interesat de aspecte generale privind administrarea țării.

„Chiar în calitate de prezumtiv prim ministru, Tăriceanu era preocupat de bunul mers al țării. Și m-a impresionat în mod plăcut această atenție. A fost un veritabil gest de om politic responsabil și eu am căutat să-i răspund pe măsură”, mărturisește Bejinariu. La lansarea cărții, eveniment ce a avut loc luni seara în sediul organizației județene Suceava a PSD au fost prezenți, printre alții, colegi de partid ai deputatului, printre care președinții organizației județene, Gavril Mîrza, care i-a urat acestuia să scrie și după viitorul mandat de deputat cel puțin încă o carte, președintele organizației municipale PSD Suceava, Virginel Iordache, deputatul Ioan Stan, directorul CCI Suceava, Ovidiu Donțu, secretarul executiv al PSD Suceava, Corneliu Popovici și fostul prefect PSD de Suceava Ioan Cușnir.


Intră acum și în grupul de