Guvernul alocă alte 24 de milioane lei pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații în județul Suceava. Pompierii militari continuă intervențiile pentru evacuare apei din gospodării inundate


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a anunțat, miercuri, că Guvernul a  aprobat alocarea sumei de 23,873 de milioane de lei din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, pentru refacerea  infrastructurii afectate de calamitățile naturale produse  în județul Suceava.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, din suma aprobată, 2.142.000 lei sunt bani destinați Consiliului Județean Suceava, pentru reparații la  drumuri județene, care se adaugă celor 5.483.000 lei aprobați la data de 12 iulie 2018,  astfel că pentru CJ Suceava  s-a aprobat întreaga sumă necesară refacerii drumurilor județene afectate de inundații.

 

Pentru refacerea digului de apă de la Berchișești, s-a aprobat suma de  1.728.000 lei, alți 984.000 lei fiind aprobați pentru refacerea Stației de tratare a apei potabile Baia 3, apă furnizată locuitorilor din municipiile Suceava și Fălticeni.

Celelalte sume de bani vor fi repartizate unui număr de 28 localități din județ pentru efectuarea lucrărilor  de refacere a infrastructurii locale afectate în urma inundațiilor, cu prioritate pentru refacere de diguri, poduri, podețe și punți pietonale sau  apărări de mal.

Prefectura Suceava mai precizează că, în continuare, se centralizează  rapoartele operative transmise de către primării,  și se evaluează scriptic și faptic, prin comisiile interinstituționale care se deplasează în teren, pagubele produse începând cu 24 iulie 2018. Pe baza acestora, Prefectura Suceava va întreprinde alte demersuri pentru obținerea de fonduri de la Guvern.

Județul Suceava se află, în continuare, sub avertizare sub cod galben de precipitații abundente până joi la ora 23:00.

Pompierii militari suceveni au evacuat, miercuri, apa din șapte curți, 10 beciuri și o anexă, din Stuplicani și Vicovu de Sus.

(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de