O casă a fost luată de apa râului Suceava la Brodina după ce un mal înalt al râului s-a surpat. Proprietarul a fost evacuat din timp. Autoritățile încearcă să facă un zid de protecție pentru a nu fi afectat drumul județean, biserica și o școală


Intră acum și în grupul de

O casă a fost luată de apa râului Suceava la Brodina, iar primarul, Codrin Ilaș-Rusu, a spus că se caută soluții pentru realizarea unui zid de protecție astfel încât să nu fie afectate drumul județean, biserica și o școală.

 

Primarul comunei Brodina, Codrin Ilaș-Rusu, a declarat pentru News Bucovina că persoana care locuia în casa respectivă a fost evacuată din timp, a fost scos totul din casă și a fost trasă deoparte casa pentru a putea fi folosite lemnele din care era construită, iar temelia a căzut în apa râului Suceava.

„Noi am tras casa doar pentru a recupera lemnele. Oricum cădea”, a spus Ilaș-Rusu.

El a explicat că locuința se afla pe un mal foarte înalt, de circa 15 metri, care a fost afectat de apa râului Suceava și care, de două zile,se tot surpă.

„Încercăm să facem un zid de protecție, să vedem dacă reușim, ca să nu afecteze drumul județean, biserica și o școală în zonă”, a spus primarul.

Ilaș a arătat că împreună cu specialiști de la Apele Române și de la Drumuri Județene se caută soluții pentru a se opri această surpare.

„Să vedem cum facem pentru că malul e foarte înalt, de 10-15 metri. Nu avem cum să ne apropiem ca să încercăm să facem un zid. Apa bate acolo în mal și se tot surpă. În două zile s-au surpat vreo 10 metri”, a spus primarul.

El a precizat că se încearcă în cursul zilei de joi să fie aduse toate materialele necesare pentru realizarea lucrării de protecție.(T.B.)


Intră acum și în grupul de