Apele Române:Rugăm populația să evite activitățile pe malurile și în albiile cursurilor de apă – pescuitul, adăpatul animalelor, picnicuri, plimbări cu barca. În perioda următoare se procedează la deversări din lacurile de acumulare pentru preluarea debitelor suplimentare


Intră acum și în grupul de

Administrația Bazinală de Apă Siret din cadrul AN Apele Române a avertizat, vineri, populația, să evite activitățile pe malurile și în albiile cursurilor de apă – pescuitul, adăpatul animalelor, picnicuri, plimbări cu barca întrucât urmează să fie efectuate manevre de evacuare a apei din lacuri de acumulare din bazinul hidrografic Siret.

„Având în vedere situația hidormeteorologică actuală și prognoza pentru următoarele zile, Administrația Bazinală de Apă Siret anunță faptul că se efectuează manevre de evacuare prin deversare din lacurile de acumulare de pe teritoriul bazinului hidrografic Siret”, arată ABA Siret.

Sursa citată precizează că scopul acestor manevre este pregatirea pentru preluarea debitelor suplimentare și tranzitarea undelor de viitură.

„Rugăm populația să evite activitățile pe malurile și în albiile cursurilor de apă – pescuitul, adăpatul animalelor, picnicuri, plimbări cu barca și alte activități recreative, etc, pentru a nu-și pune viața în pericol”, avertizează sursa citată.

De asemenea, ABA Siret atrage atenția ca populația să urmărească semnalele sonore și de avertizare de la baraje și să se informeze asupra situației de la Sistemele de Gospodărire a Apelor sau Inspectoratele pentru Situații de Urgență.

INHGA a emis o avertizare cod portocaliu de inundații valabilă până luni la ora 12:00 în județul Suceava pentru bazinele hidrografice ale râurilor Suceava, Moldova, Bistrița și Siret. (N.B.)


Intră acum și în grupul de