Harșovschi: Depunem până la sfârșitul anului proiecte europene de 31,9 milioane de euro, între care cel privind autobuzele electrice, amenajarea ștrandului Ițcani sau a zonei de agrement din lunca râului Suceava. Asandei: Suceava este între fruntași la proiecte europene


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat, luni, că până la sfârșitul acestui an municipalitatea suceveană va depune proiecte cu finanțare europeană de 31,9 milioane de euro vizând mai multe domenii.

Harșovschi a spus în conferința de presă organizată împreună cu directorul ADR Nord Est, Vasile Asandei, că până la sfârșitul anului vor fi depuse pe axa 4 din POR 2014-2020 proiecte în valoare de 31,9 milioane de euro.

El a precizat că cel mai mare ca valoare este proiectul privind autobuzele electrice, fiind în valoare de 26 de milioane de euro și ar urma să fie depus până la sfârșitul lunii spetembrie.

Totodată, va fi depus un proiect de amenajare de zone verzi și agrement, ce vizează ștrandul Ițcani și modernizarea cu zone agrement a luncii râului Suceava, dar și centrul multifuncțional Arta Ițcani, care este un proiect depus la care trebuie încă unele clarificări, dar și proiectul vizând grădinițe din Burdujeni și din zona centrală sau infrastructura colegiului „Petru Mușat”.

„Suntem unul dintre municipiile care și-au făcut treaba”, a spus viceprimarul adăugând că abia în iulie 2017 a fost aprobat ghidul beneficiarului.

El a subliniat că municipiul Suceava va accesa fonduri europene pentru că e important să se dezvolte.

Directorul ADR Nord Est, Vasile Asandei, a declarat la rândul său că Suceava, atât  și municipiul cât și județul, sunt unii dintre cei mai energici beneficiari ai ADR Nord Est.

El a subliniat că Primăria Suceava a depus un proiect ce prevede reabilitarea energetică a clădirii, pe o axă competitiviă, 3.1 b, spre deosebire de proiectele care vor fi depuse pe axa 4, unde există o sumă alocată fiecărui municipiu reședință de județ.

„Este o treabă bună făcută de colegii de aici, de la Primăria Suceava și le mulțumesc pentru implicare și pentru felul în care înțeleg să implice nu numai în scrierea proiectului ci și în soluționarea problemelor”, a spus Asandei.

El a menționat că speră ca până la sfârșitul anului să fie depuse toate proiectele pe axa 4 pentru banii alocați municipiului Suceava.

„Stați bine din punctul acesta de vedere. Din informațiile noastre sunteți printre fruntașii care vor reuși să depună proiecte pe axa 4”, a declarat Asandei.

El a explicat că există și un pericol, acela că dacă până la sfârșitul anului nu sunt depuse proiectele s-ar putea ca banii să fie pierduți și să meargă la cei mai harnici din țară care au proiecte pregătite.

Asandei a recunoscut că există întârzieri în POR și că la mijlocul anului 2018 sunt puține proiecte implementate, dar că se fac eforturi pentru recuperarea întârzierilor.(T.B.)


Intră acum și în grupul de