Patru persoane- între care doi adolescenți- muşcate de şarpe, au primiri îngrijiri medicale la UPU Suceava în luna iulie


Intră acum și în grupul de

Patru persoane care au fost muşcate de şarpe au primiri îngrijiri medicale la UPU Suceava din cadrul SJU Suceava în cursul lunii iulie, între acestea fiind şi doi adolescenţi cu vârste de 14 ani şi 17 ani.

Potrivit UPU Suceava, patru persoane din judeţul Suceava cu vârste cuprinse între 14 şi 76 de ani s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul SJU Suceava unde au fost diagnosticate cu plăgi muşcate de şarpe, în cazul unui pacient a fost recomandată internarea în secţia de Medicină Internă, iar ceilalţi trei au plecat la domiciliu după ce au primit îngrijiri medicale.

De la începutul acestui an, la UPU Suceava au primit îngrijiri medicale 9 persoane cu plăgi muşcate de şarpe, dintre care o persoană din judeţul Iaşi, iar restul din judeţul Suceava, printre aceştia numărându-se şi un copil în vârstă de 3 ani.

În anul 2017, la UPU Suceava au fost înregistrate 15 cazuri de plăgi muşcate de şarpe.

Potrivit specialiştilor, în cazul plăgilor muşcate de şarpe se procedează la administrarea de vaccin antitetanic şi toaletarea plăgii, iar în cazul în care muşcătura a fost provocată de un şarpe veninos sau dacă nu se cunoaşte specia de şarpe pacientului i se administrează în spital ser antiviperin.

Dacă intervin complicaţii, respectiv zona plăgii muşcate se necrozează, se poate interveni chirurgical pentru toaletarea plăgii.

Conform reprezentanţilor UPU Suceava, unitatea dispune, în prezent, de 6 doze de ser antiviperin, costul unei doze de ser fiind de peste 1900 de lei.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de