Lucrători ai ACET au început să curețe gurile de canal pentru ca apa de ploaie să ajungă în canalizarea orașului. Lucian Harșovschi: Au fost „rugați frumos” de Primărie să-și facă treaba


Intră acum și în grupul de

Lucrători ai operatorului regional de apă și canalizare ACET SA Suceava au fost văzuți, marți, pe mai multe străzi din municipiu în timp ce curățau guri de canalizare.

 

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat pentru News Bucovina că cei de la ACET „au fost rugați” să-și facă treaba.

„Au fost „rugați frumos” de Primărie să-și facă treaba de concesionari ai serviciului de apă și canalizare din municipiu. Li s-a transmis că ar trebui să întrețină rețeaua de canalizare din municipiu”, a spus viceprimarul.

Lucian Harșovschi a declarat, luni, după ce a fost întrebat în legătură cu efectele ploii torențiale de duminică după amiaza, că situația de pe mai multe străzi inundate trebuie soluționată de municipalitate împreună cu ACET.

„Așa cum E.On acționează când sunt probleme la rețeaua electrică sau de gaze naturale, așa și ACET trebuie să intervină când sunt probleme legate de canalizare. Cred că ACET împreună cu Primăria trebuie să colaboreze și să găsească soluțiile cele mai bune pentru a crește eficiența canalizării pluviale în municipiu”, a conchis Lucian Harșovschi.

Mai multe străzi din municipiul Suceava se inundă frecvent în urma ploilor în condițiile în care rețeaua de canalizare nu poate prelua întreaga cantitate de apă, dar și din cauză că multe guri de canal sunt acoperite de aluviuni.(T.B.)


Intră acum și în grupul de