Proiectul „O viață sigură, fără droguri, tutun și alcool”, la final


Intră acum și în grupul de

Jandarmii suceveni și reprezentanții asociației EUROACTIV Suceava s-au aflat săptămâna trecută prin școlile din mediul rural, în cadrul unui proiect de prevenire a consumului e droguri. „În cadrul activităților de promovare a drepturilor copiilor și tinerilor aflați în situații de risc social, în luna noiembrie a fost finalizat proiectul “O viață sigură, fără droguri, tutun și alcool”, program finanțat de Consiliul Județean Suceava.

Proiectul a fost demarat în luna mai și a avut ca parteneri Asociația EUROACTIV Suceava -asociație de ajutorare a copiilor și tinerilor dotați, talentați și din sistemul de protecție a copilului aflat în dificultate, Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava, Centrul Județean de Asistență Psihopedagogică Suceava, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava”, precizează purtătorul e cuvânt al IJJ Suceava, căpitan Bogdan Cornaci.

Acesta precizează că printre obiectivele proiectului s-au regăsit prevenirea consumului de alcool, tutun și droguri de către tineri și prezentarea efectelor acestora, formarea și dezvoltarea practicilor sănătoase de viață, crearea unui spațiu sigur pentru menținerea abstinenței față de alcool. Acțiunile de prevenire au fost realizate, în principal, prin desfășurarea unor activități de advocacy – dezbateri publice privind respectarea dreptului copilului la educație și problematica fenomenului de consum de droguri, alcool și tutun.

Astfel, în cadrul proiectului, au fost desfășurate un n umăr de 6 campanii de informare stradală, prin împărțirea de pliante vizând prevenirea și combaterea violenței în rândul tinerilor, consumului de droguri, tutun și alcool; un seminar – dezbatere publică – la care au participat profesori, elevi și reprezentanți ai presei locale; activități de prevenire în unitățile de învățământ.

Căpitanul Cornaci a exemplificat cu două activități de prevenire și informare desfășurate de către prof. Mihai Greciuc, președintele EUROACTIV și lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, în două instituții de învățământ din mediul rural. Este vorba despre Școala cu clasele I-VIII Berchișești, unde pe data de 18 noiembrie au participa la acțiuni aproximativ 150 de elevi și Școala de Arte și Meserii Hănțești, unde pe data de 21 noiembrie au fost prezenți la manifestări de 390 elevi din clasele V-X. „Cu acest prilej, au fost prezentate, prin intermediul unor teme, pliante sau mijloace video, aspecte vizând prevenirea consumului de alcool, tutun și droguri, prevenirea violenței în mediul școlar și mediul familial, alternativele de creație și petrecerea timpului liber”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al IJJ Suceava.


Intră acum și în grupul de